Weather Icon
Γερμανία , Ιράν 1 Μαΐου 2020

Μήνυμα Ιράν σε Γερμανία: Να αναμένετε τις αρνητικές επιπτώσεις των πράξεών σας

Μήνυμα Ιράν σε Γερμανία: Να αναμένετε τις αρνητικές επιπτώσεις των πράξεών σας

Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Abbas Mousavi, ”καταδίκασε έντονα” την Γερμανική Κυβέρνηση, καθώς η δεύτερη δημιούργησε ”μαύρη λίστα” για εξτρεμιστικά κινήματα, εντάσσοντας μέσα σε αυτήν και την Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Το Ιράν προειδοποίησε το Βερολίνο για ”αρνητικές και απρόβλεπτες συνέπειες”, προσθέτοντας πως η πράξη της ”εξυπηρετεί τις ΗΠΑ και το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ”.

Όπως επισήμανε το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η απόφαση των αρχών της Γερμανίας να καταδικάσουν την Σιιτική οργάνωση και να την εντάξουν στις ”τρομοκρατικές οργανώσεις” περιπλέκει πολύ τον αγώνα έναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

”Φαίνεται πως ορισμένες χώρες της Ευρώπης δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις πραγματικές τρομοκρατικές οργανώσεις της Δυτικής Ασίας και δίνουν προσοχή μόνο στους στόχους της προπαγανδιστικής πολιτικής των ΗΠΑ και του σιωνιστικού καθεστώτος”, δήλωσε ο Abbas Mousavi. 

”Η Χεζμπολάχ λαμβάνει μεγάλη στήριξη από το Λίβανο αλλά και από χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, καθώς τα Σιιτικά της στρατεύματα είναι αυτά που μάχονται την τρομοκρατική οργάνωση Daesh (Ισλαμικό κράτος, ISIS, ISIL)”, πρόσθεσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

”Συνεπώς η Γερμανική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για αυτό που θα ακολουθήσει” ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν. 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε αρκετές περιοχές της χώρας συλλαμβάνοντας αρκετά φερόμενα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Hezbollah. Εκτιμάται πως στην Γερμανία βρίσκονται περίπου 1.050 μέλη της Σιιτικής οργάνωσης.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.edaily.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube