REAL TIME |

Weather Icon

Με «λυμένο το ζωνάρι» η Τουρκία στον Έβρο – Η Άγκυρα στήνει νέο σκηνικό έντασης

Με «λυμένο το ζωνάρι» η Τουρκία στον Έβρο – Η Άγκυρα στήνει νέο σκηνικό έντασης

Η εικόνα Τούρκων αξιωματούχων με πολιτικά μέσα σε βάρκα να κινούνται κατά μήκος του ποταμού, όπως αποκαλύπτεται και από σχετικές φωτογραφίες, δείχνει ότι οι γείτονες επιθυμούν να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσουν νέες εστίες έντασης στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είτε πρόκειται για στελέχη του Τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών το οποίο άλλωστε ελέγχει και την Jadarma (Στρατοχωροφυλακή), είτε ακόμη και για στελέχη της ΜΙΤ (Τουρκική υπηρεσία πληροφοριών) που πιθανότατα να έχει αναλάβει δράση στην περιοχή.

Στο ερώτημα τι κάνουν καθημερινά οι Τούρκοι αξιωματούχοι μέσα στο ποτάμι ή στις όχθες του Έβρου η απάντηση φαίνεται ότι είναι πως ψάχνουν τρωτά σημεία ή ακόμη και ολόκληρες περιοχές στη φύλαξη των Ελληνικών συνόρων. Επιπλέον θεωρείται βέβαιο ότι αναζητούν τομείς όπου η Τουρκία ενδεχομένως μπορεί να αμφισβητήσει και να εγείρει αξιώσεις, όπως για παράδειγμα νησίδες ή προσχώσεις που δημιουργούνται έπειτα από την πτώση της στάθμης του ποταμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περιοχές και σημεία στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και να κατασκευάσουν ακόμα και υποδομές όπως παρατηρητήρια και άλλα οχυρωματικά έργα. Στόχος είναι να διεκδικήσουν λίγα μέτρα εδάφους, αλλά κυρίως να δημιουργήσουν νέες εστίες έντασης με τις Ελληνικές αρχές και τους φρουρούς των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube