Weather Icon

Μ. Χρυσοχοΐδης: Στημένη παγίδα το περιστατικό στην Πλατεία Κυψέλης

Μ. Χρυσοχοΐδης: Στημένη παγίδα το περιστατικό στην Πλατεία Κυψέλης

Την θέση ότι η Αστυνομία δεν έχει λόγους να βρίσκεται στις πλατείες τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως στημένο περιστατικό τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μετέβαιναν εκεί αστυνομικοί αν δεν προηγείτο παραπλανητική κλήση από πολίτη.

Ο υπουργός μιλώντας στον ρ/σ Σκάι 100,3 δήλωσε ότι μετά από το παραπλανητικό τηλεφώνημα από πολίτη που δήθεν χρειαζόταν βοήθεια οι αστυνομικοί που μετέβησαν επί τόπου δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη παραπέμπει σε στημένη παγίδα.

Ερωτηθείς ο κ. Χρυσοχοΐδης σχετικά με καταγγελίες περί περί αστυνομικής βίας, ο υπουργός ανέφερε ότι τα πάντα ελέγχονται και πως ο συνήγορος του πολίτη θα επιληφθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί ταχύτερα η διερεύνηση των κατηγοριών. 

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως η αστυνομία δεν έχει λογούς να βρίσκεται στις πλατείες, υπογραμμίζοντας πως εφόσον παραστεί ανάγκη οι αστυνομικοί προβαίνουν σε συστάσεις από τα μεγάφωνα. 

Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι είναι υγιέστατο κάποιος να θέλει να βγει στην πλατεία ή στην παραλία, ωστόσο θα πρέπει να κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν είναι εντολή της κυβέρνησης, αλλά των ειδικών παγκοσμίως.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube