REAL TIME |

Weather Icon

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πραγματικότητα σε λίγους μήνες ο φράχτης του Εβρου

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πραγματικότητα σε λίγους μήνες ο φράχτης του Εβρου

Ο φράχτης στον Έβρο προχωράει και σε λίγους μήνες θα είναι μια πραγματικότητα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν υπάρχουν από την πλευρά της Τουρκίας προκλήσεις στα σύνορα και ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «απόλυτα ψύχραιμη».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει «σύμβολο της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων» και ότι ο Έβρος φυλάσσεται από δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και της Frontex.

Είπε επίσης ότι με την πρόσληψη ακόμη 400 νέων συνοριοφυλάκων, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί, «η πραγματικότητα της μεθορίου θα είναι πολύ καλύτερη».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για την πάταξη της εγκληματικότητας, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εμφανίζονται σε όλες τις περιοχές της Αθήνας περιπολίες αστυνομικών και προανήγγειλε πρόγραμμα που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της αστυνομίας.

Επισήμανε ότι επί 10 χρόνια η αστυνομία έμεινε χωρίς νέες προμήθειες και πως συνολικά από την προηγούμενη χρονιά αλλά και το τρέχον έτος αγοράστηκαν 1.500 αστυνομικά αυτοκίνητα και πάνω από 15.000 γιλέκα.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube