Weather Icon

Κραυγή απόγνωσης κατοίκων της Μόριας

Κραυγή απόγνωσης κατοίκων της Μόριας

«Η κατάσταση στη Μόρια έχει ξεφύγει» δήλωσαν μιλώντας στον FOCUS FM 103,6 κάτοικοι της περιοχής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαγκαζίνο» με τη Θεοδώρα Απότα, έκαναν λόγο για καθημερινά φαινόμενα κλοπής παραγωγικών ζώων αλλά και ζώων συντροφιάς. «Αν το σκυλί γαβγίζει και τους εμποδίζει από το να κλέψουν, το σκοτώνουν» δήλωσε ο κ. Χρήστος Ψαραδέλλης και τόνισε ότι «γίνονται κατά συρροή δολοφονίες σκυλιών με ρόπαλα, τσεκούρια, γκασμάδες και ψυχοφάρμακα». Αναφερόμενος στα σκυλιά-φύλακες που έχουν οι κάτοικοι στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους είπε «ό,τι σκυλί υπήρχε, τώρα πλέον δεν υπάρχει» κι εξήγησε ότι «καθημερινά ανοίγουν τις περιφράξεις και τα ταΐζουν με φαγητά που έχουν από τον καταυλισμό ενώ βάζουν μέσα δηλητήρια».

Ο κ. Ψαραδέλλης είπε ότι οι κάτοικοι βάζουν πλέον τα σκυλιά μέσα στα σπίτια το βράδυ για να διασφαλίσουν τη ζωή τους ενώ αναφερόμενος στο ΚΥΤ της Μόριας υπογράμμισε ότι «εκεί μέσα υπάρχει υπαίθριο σφαγείο και κρεοπωλείο από τα παραγωγικά ζώα που τα κλέβουν, τα σφάζουν και τα πωλούν».

«Μένω στη Μόρια από το 1982. Είχαμε τη χαρά να κοιμόμαστε με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα. Τώρα δυστυχώς δεν κοιμόμαστε και τα βρίσκουμε ανοιχτά το πρωί, παραβιασμένα και σπασμένα»! δήλωσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι «δεν έχουν αφήσει ούτε εκκλησία, ούτε εκκλησάκι, ούτε εικόνες, αγροικίες σπίτια, τα ισοπεδώνουν όλα…».

Επιπλέον, τόνισε ότι η κυκλοφορία τη νύχτα είναι αδύνατη καθώς όπως είπε «αυτοί οι άνθρωποι οπλοφορούν έχουν μαχαίρια, τσεκούρια, είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι».

«Εν μέσω καραντίνας οι δύο πόρτες του ΚΥΤ ήταν κλειστές αλλά έβγαιναν από τα σύρματα διότι έχουν εργαλεία» είπε ο κ. Ψαραδέλλης και συμπλήρωσε ότι «δεν τους σταματά ο φράχτης».

Έπειτα πήρε τον λόγο ο κ. Νίκος Διαμαντής επιχειρηματίας που διαθέτει βιοτεχνικό χώρο και μάντρα με οικοδομικά υλικά στον Περιφερειακό δρόμο της Μόριας, 500 μ. από το ΚΥΤ.

«Η επιχείρησή μου υπέστη ολική καταστροφή» είπε ο ίδιος κάνοντας λόγο όχι μόνο για οικονομικές ζημιές αλλά και για ψυχολογικό κόστος.

«Πριν από λίγες ημέρες, έσπασαν τις πόρτες, έκλεψαν από εννέα μηχανήματα ό,τι καλώδιο μπορούσε να αφαιρεθεί καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές» κατήγγειλε.

Τέλος, ο κ. Διαμαντής αναφέρθηκε στο πώς κυλάει η νύχτα στη Μόρια και σε κοντινά χωριά λέγοντας ότι οι κάτοικοι δεν κοιμούνται στα σπίτια τους αλλά στα μαντριά για να τα προστατεύσουν.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: 

www.lesvosnews.net

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube