Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 1 Μαΐου 2020

Khaled Mishri: Η Τουρκία είναι βασικός μας σύμμαχος και μας έχει προσφέρει στρατιωτική και πολιτική δύναμη

Khaled Mishri: Η Τουρκία είναι βασικός μας σύμμαχος και μας έχει προσφέρει στρατιωτική και πολιτική δύναμη

Ο Ισλαμιστής επικεφαλής του συμβουλευτικού Ύπατου Συμβουλίου Επικρατείας και ηγετική φυσιογνωμία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Khaled Mishri, ανέφερε πως η Τουρκία αποτελεί τον κύριο και πραγματικό σύμμαχό τους έχοντας αποκαταστήσει την ισορροπία στην Λιβύη μέσω της προσφοράς πολιτικής και στρατιωτικής βοήθειας. Πρόσθεσε πως το συμβουλευτικό Κρατικό Συμβούλιο αρνείται να έχει τον Στρατάρχη Haftar συνεργάτη σε οποιαδήποτε πολιτική μελλοντική διαδικασία, καθώς αναφέρουν ότι ”στράφηκε εναντίον της συνταγματικής διακήρυξης”.

Λιβύη, 30 Απριλίου 2020 -Σε δήλωσή του στο TRT World ο Khaled Mishri δήλωσε: ”Εάν δεν είχαμε υπογράψει τις συμφωνίες για την ναυτιλία και την ασφάλεια μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, ο Haftar και οι σύμμαχοί του θα περιφέρονταν ελεύθεροι σε όλη την Λιβύη”.

”Ο Haftar δεν έχει καμία νομιμότητα και επιχείρησε ένα αποτυχημένο πραξικόπημα ο 2014. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η συνέχιση πολλών προσπαθειών για αντίδραση στην πολιτική του αποτυχία. Η διεθνής αντίδραση από την Αίγυπτο και την Γαλλία δεν είναι αρκετά ισχυρή. Οι χώρες αυτές εξακολουθούν να τον προτρέπουν να συμμετάσχει σε ένα δημοψήφισμα, κάτι το οποίο αρνούμαστε”, πρόσθεσε.

”Ο χρόνος του Haftar τελείωσε. Στράφηκε κατά της συνταγματικής διακήρυξης και αρνούμαστε να συνεργαστούμε μαζί του σε οποιαδήποτε μελλοντική πολιτική διαδικασία”.

Ο Khaled Mishri σημείωσε πως το Προεδρικό Συμβούλιο και τα ”νόμιμα” κόμματα στην Λιβύη αποσκοπούν στην επιβολή της κυβέρνησης, μία κυβέρνηση που χαρακτήρισε ”νόμιμη, διεθνώς αναγνωρισμένη και αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας”.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος 

πηγή: almarsad.co

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube