Weather Icon
Λιβύη 18 Μαΐου 2020

Και το Κατάρ διεκδικεί αποθέματα φυσικού αερίου στη Λιβύη.

Και το Κατάρ διεκδικεί αποθέματα φυσικού αερίου στη Λιβύη.

Το Κατάρ επιδιώκει να διασφαλίσει τα συμφέροντά του στην απόκτηση αποθεμάτων φυσικού αερίου στη δυτική Λιβύη

Μια επίσημη πηγή στο Προεδρικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Al-Wefaq, που αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά της,   δήλωσε στην ιστοσελίδα “24 ώρες” , ότι η κυβέρνηση συμφιλίωσης κατάφερε να βρει λύσεις για να περιθάλψει τους τραυματίες της επιχείρησης “anger volcano” και να τους μεταφέρει έξω από τη χώρα. Η μεταφορά πραγματοποιείται μέσω μιας αεροπορικής γραμμής μεταξύ της πόλης Zuwara και της Τύνιδας, με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση της Τυνησίας δεσμεύτηκε να διευκολύνει την είσοδο των τραυματιών της Λιβύης και στη συνέχεια τη μεταφορά τους στο Κατάρ και την Τουρκία. Επιβεβαίωσε επίσης ότι τα πρώτα ταξίδια πραγματοποιήθηκαν τη Κυριακή (17.5.2020) μεταξύ Τυνησίας και Κατάρ και μετέφεραν έναν αριθμό τραυματιών της επιχείρησης “anger volcano” από τη Μισουράτα προς τη Ντόχα.

Οι αναφορές πληροφοριών δείχνουν ότι ο Αρχηγός του επιτελείου του Κατάρ υποστηρίζει άμεσα την επιχείρηση “anger volcano”, στην προσπάθειά να ελέγξουν τη βάση Al-Watiyah – Aqabah Bin Nafi – μέσω αξιωματικών που βρίσκονται στο έδαφος της Τυνησίας, οι οποίοι ενεργούν από μία κοινή αίθουσα επιχειρήσεων που διαχειρίζονται αξιωματικοί από την Τουρκία και το Κατάρ.

Το Κατάρ επιδιώκει να διασφαλίσει τα συμφέροντά του, ειδικά στην απόκτηση μεγάλων αποθεμάτων φυσικού αερίου στη δυτική Λιβύη και σχιστολιθικό πετρέλαιο στα νοτιοδυτικά. Ο ρόλος του Κατάρ δεν είναι νέος στη Λιβύη, σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις που εκδίδονται από τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς, είναι γνωστό ότι η Ντόχα επιδιώκει  να μοιραστεί κοιτάσματα φυσικού αερίου της Λιβύης.

www.anixneuseis.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube