Weather Icon

Καρέ-καρέ το χρονικό της τουρκικής πρόκλησης – 300 μέτρα από το ελληνικό ελικόπτερο έφτασε το τουρκικό μαχητικό

Καρέ-καρέ το χρονικό της τουρκικής πρόκλησης – 300 μέτρα από το ελληνικό ελικόπτερο έφτασε το τουρκικό μαχητικό

Ο αετός που κρατά το καμάκι, το μοιρόσημο της 162 filo πάνω στην ουρά του F-16C/D block 40 φάνηκε ολοκάθαρα σε όλους όσοι επέβαιναν στο NH90 της Αεροπορίας Στρατού. Το Τουρκικό μαχητικό πέταξε σύμφωνα με πληροφορίες σε απόσταση 1000 ποδών δηλαδή περίπου 300 μέτρων από το Ελληνικό ελικόπτερο. Με τα F-16 και τα Mirage 2000-5 της Πολεμικής μας Αεροπορίας να το πιέζουν ασφυκτικά. Αλλά ο Τούρκος πιλότος από την στιγμή που μπήκε στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο μαζί με το Νο2 του σχηματισμού του είχε ξεκάθαρη αποστολή. Να προσεγγίσει και να παρενοχλήσει το NH90 το οποίο μετέφερε τους Έλληνες VIP.

Ήταν χωρίς αμφιβολία η σοβαρότερη Τουρκική πρόκληση στον αέρα το τελευταίο διάστημα. Με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Παρενόχληση πάνω από κατοικημένο Ελληνικό νησί του ελικοπτέρου που μετέφερε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και στη συνέχεια μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από έξι ακριτικά νησιά του Αρχιπελάγους.

Ερώτημα παραμένει εάν οι Τούρκοι είχαν ήδη πληροφορηθεί για την επίσκεψη του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου και του ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στα ακριτικά νησιά ή απλά να τους διέταξαν να παρενοχλήσουν το Ελληνικό ελικόπτερο το οποίο μετέφερε πιθανότατα κάποιον αξιωματούχο στα παραμεθόρια φυλάκια. Στη συνέχεια αν και σίγουρα γνώριζαν ότι επρόκειτο για τον υπουργό άμυνας και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν δίστασαν να επαναλάβουν την προσπάθεια για παρενόχληση αλλά και τις προκλητικές υπερπτήσεις πάνω από τα ακριτικά μας νησιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube