Weather Icon

Ιβάν Σαββίδης: «Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε την Εκκλησία»

Ιβάν Σαββίδης: «Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε την Εκκλησία»

Σημαντική βοήθεια στο φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας, του Αρχιεπισκόπου, αλλά και της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας, έδωσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Ιβάν Σαββίδης».

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Ιδρύματος, Λίντια Τατάνοβα, η βοήθεια και η υποστήριξη για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας ήταν ανέκαθεν μια από τις κύριες δραστηριότητες του Ιδρύματος. «Είναι αδύνατο να μείνεις μακριά όταν ανακαλύπτεις περιπτώσεις λοιμώξεων, απώλειες μεταξύ των κληρικών, τη θλιβερή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν μερικά μοναστήρια. Ελπίζουμε ότι η εφικτή συμβολή μας μπορεί να ανακουφίσει την κατάσταση και να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της ίωσης στη ρωσική κοινωνία στο σύνολό της», -είπε.

Ο ιδρυτής του Ιδρύματος, ο Ιβάν Σαββίδης, προέτρεψε όλους όσοι έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν να μην αφήσουν την Εκκλησία χωρίς προσοχή σήμερα: «Η κρίσιμη αυτή κατάσταση, της οποίας έχει γίνει όμηρος ολόκληρος ο κόσμος, απειλεί όχι μόνο τη σωματική υγεία ενός ατόμου, αλλά και την πνευματική. Και ακριβώς σήμερα χρειαζόμαστε, όπως ποτέ άλλοτε, την Εκκλησία, οι κληρικοί της οποίας, στην ουσία, είναι οι θεραπευτές των ανθρώπινων ψυχών, οι ναοί –  είναι τα νοσοκομεία και οι λειτουργίες – η ίδια η διαδικασία της θεραπείας. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, η Εκκλησία περνάει από μια ειδική δοκιμασία. Αλλά εμείς, πιστοί Ορθόδοξοι άνθρωποι, ήμασταν και θα είμαστε πάντα δίπλα της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Προτρέπω όλους τους Ορθόδοξους ανθρώπους που είναι σε θέση να παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη σε εκκλησίες, μοναστήρια, ενορίες, να προσφέρουν βοήθεια, να μην αφήσουν την Εκκλησία πρόσωπο με πρόσωπο με έναν αόρατο εχθρό », είπε ο Ιβάν Σαββίδης.

Επίσης, σημαντική βοήθεια πρόσφερε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη και για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού, συστημάτων δοκιμών και την εφαρμογή άλλων μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού σε ενορίες και μοναστήρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Νωρίτερα, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη βοήθησε στα νοσοκομεία στην Περιφέρεια του Ροστόφ να προμηθεύσουν περιφερειακές ιατρικές εγκαταστάσεις με προστατευτικό εξοπλισμό που ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ρούβλια, να προμηθεύσουν πόσιμο νερό και να οργανώσουν καθημερινά ζεστά γεύματα για τους ιατρούς που ειδικεύονται στη θεραπεία ασθενών με νέα λοίμωξη από κορονοϊό.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube