REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ 23 Μαΐου 2020

ΗΠΑ: Πολεμικό πλοίο καταρρίπτει drone με λέιζερ σε άσκηση επίδειξης στη θάλασσα – Βίντεο

ΗΠΑ: Πολεμικό πλοίο καταρρίπτει drone με λέιζερ σε άσκηση επίδειξης στη θάλασσα – Βίντεο

Μη επανδρωμένο σκάφος (drone) καταρρίφθηκε, στις 16 Μαΐου, από λέιζερ του πολεμικού πλοίου «USS Portland», σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσαν οι Αμερικανοί.

Ο Στόλος του Ειρηνικού του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού δημοσιοποίησε, την Παρασκευή (22/05), βίντεο στο οποίο φαίνεται το πλοίο «USS Portland» να καταρρίπτει μη επανδρωμένο σκάφος (drone), στις 16 Μαΐου, κατά τη διάρκεια επίδειξης. 

Ο διοικητής του πλοίου, Καπετάνιος Κέρι Σάντερς, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει το εξής:

«Με τη διεξαγωγή προηγμένων δοκιμών στη θάλασσα εναντίον μη επανδρωμένου σκάφους (drone) και μικρών οχημάτων, θα αποκτήσουμε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του συστήματος επίδειξης λέιζερ Solid State έναντι πιθανών απειλών».

Το εν λόγω σύστημα λέιζερ αναπτύχθηκε από την εταιρεία Northrop Grumman και το Γραφείο Ναυτικής Έρευνας, τα οποία τηρούν σιγήν ιχθύος, αλλά σχετικές εικόνες διέρρευσαν, τον Δεκέμβριο του 2019, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

​Ο Σάντερς, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε ότι οι προηγμένες δυνατότητες που παρέχει το εν λόγω σύστημα λέιζερ βοηθούν στον επαναπροσδιορισμό του πολέμου στη θάλασσα.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube