REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ 30 Μαΐου 2020

ΗΠΑ: Νέα περιστατικά αστυνομικής βίας μετά τον θάνατο του Φλόιντ

ΗΠΑ: Νέα περιστατικά αστυνομικής βίας μετά τον θάνατο του Φλόιντ

Τη στιγμή που στη Μινεάπολη συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια για τον θάνατο του George Floyd, o οποίος έπεσε θύμα αστυνομικής βίας, ένα νέο περιστατικό βίας συνέβη στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ με θύμα μια Αφροαμερικανή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι αστυνομικοί τη ρίχνουν στο έδαφος και την γρονθοκοπούν επειδή δεν άκουσε τις εντολές των Αρχών, για να απομακρυνθεί από τη συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία νωρίτερα είχαν ακουστεί πυροβολισμοί. 

Οι αστυνομικοί της ζήτησαν να απομακρυνθεί και εκείνη αντέδρασε, διότι εκεί έμενε η κόρη της και είπε ότι δεν είχε λόγο να φύγει. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της επιτέθηκαν, την ξυλοκόπησαν και μάλιστα χρησιμοποίησαν και όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης κατά του συζύγου της.

500 στρατιώτες της Εθνοφρουράς στη Μινεάπολη για την αποκατάσταση της τάξης

Πεντακόσιοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν το πρωί της Παρασκευής για να αποκαταστήσουν την τάξη στη Μινεάπολη, έπειτα από άλλη μια νύχτα βίαιων διαδηλώσεων μετά τον θάνατο του George Floyd, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικούς.

Τα μέλη της Εθνοφρουράς της πολιτείας της Μινεσότα «θα προσφέρουν στήριξη στις πολιτικές Αρχές, για όσο διάστημα τους ζητηθεί, με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών», αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου το σώμα. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Ουόλς υπέγραψε διάταγμα χθες το απόγευμα με το οποίο δίνει το πράσινο φως για την ανάπτυξη των δυνάμεων της Εθνοφρουράς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στρατιώτες «συμμετείχαν ήδη σε διάφορες αποστολές» με τους πυροσβέστες και για να αντιμετωπίσουν τις «ταραχές που προκάλεσαν πολίτες», διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου. Συνέχισαν να αναπτύσσονται στη Μινεάπολη έως νωρίς το πρωί, φθάνοντας τους 500 «επί ποδός». Διακόσιοι αστυνομικοί της πολιτείας, όπως και ελικόπτερα, έχουν επίσης κινητοποιηθεί.

Επτά άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς στη διάρκεια διαδηλώσεων 

Επτά άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς και τουλάχιστον ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο Λούισβιλ στην πολιτεία Κεντάκι μετά τον φόνο της Μπριόνα Τέιλορ, μιας μαύρης γυναίκας που δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό στο διαμέρισμά της τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης “παραμένει ρευστή και συνεχίζει να εξελίσσεται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λούισβιλ Λαμόντ Ουάσινγκτον. Η Αστυνομία επεσήμανε ότι δεν πυροβόλησε στη διάρκεια της διαδήλωσης, αλλά ότι προχώρησε σε συλλήψεις. Νωρίτερα είχε αναρτήσει στο Twitter ότι μεγάλο πλήθος ανθρώπων είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης.

Αργά χθες Πέμπτη ο δήμαρχος του Λούισβιλ Γκρεγκ Φίσερ ανήρτησε στο Twitter μήνυμα, το οποίο δήλωσε ότι είναι εκ μέρους της μητέρας της Τέιλορ και με το οποίο καλούσε τους διαδηλωτές να παραμείνουν ειρηνικοί. «Είναι κατανοητό, τα συναισθήματα είναι έντονα», πρόσθεσε. Το περιστατικό στο Λούισβιλ σημειώθηκε την ώρα που συνεχίζονταν οι κινητοποιήσεις στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φίσερ από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό.

Πηγή: Philenews / ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube