Weather Icon

Ηλικιωμένοι ή άνεργοι οι περισσότεροι ασθενείς του ιού στην Νέα Υόρκη

Ηλικιωμένοι ή άνεργοι οι περισσότεροι ασθενείς του ιού στην Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΡ»). Η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων που νοσηλεύτηκαν πρόσφατα με τον κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη είναι είτε συνταξιούχοι είτε άνεργοι και αποφεύγουν τη δημόσια συγκοινωνία, σύμφωνα με μια νέα κρατική έρευνα, η πρώτη με τέτοιο αντικείμενο εξέτασης σε άτομα που εξακολουθούν να αρρωσταίνουν σοβαρά παρά τις έξι εβδομάδες σοβαρής κοινωνικής απόστασης.

Η έρευνα για 1.269 ασθενείς που εισήχθησαν σε 113 νοσοκομεία τις τρεις τελευταίες ημέρες διέλυσε τις προσδοκίες ότι στα νέα κρούσματα θα κυριαρχούσαν οι αναγκαίοι εργαζόμενοι, ειδικά όσοι ταξιδεύουν τακτικά με το μετρό και τα λεωφορεία.

Οι συνταξιούχοι αντιπροσώπευαν το 37% των ατόμων που νοσηλεύτηκαν. Το 46% ήταν άνεργοι. Σχεδόν τα τρία τέταρτα ήταν 51 ετών και άνω. Μόνο το 17% εργαζόταν.

Από το σύνολο μόνο το 4% εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην καθημερινή του ζωή, σύμφωνα με την έρευνα, αν και οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση μέσων μεταφοράς ήταν διαθέσιμες μόνο για τα μισά περίπου άτομα που ερωτήθηκαν.

«Σκεφτόμασταν ότι ίσως επρόκειτο να βρούμε ένα υψηλότερο ποσοστό αναγκαίων εργαζόμενων που αρρώσταιναν επειδή πήγαιναν στην εργασία τους, ότι αυτοί μπορεί να είναι νοσοκόμες, γιατροί, εργαζόμενοι στα μέσα μεταφορά. Αυτό δεν συμβαίνει», δήλωσε ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο στην καθημερινή του ενημέρωση.

Η έρευνα έδειξε επίσης, ωστόσο, ότι το 18% των ατόμων που εισήχθησαν σε νοσοκομεία με τον ιό είχαν μεταφερθεί από γηροκομεία, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία που είχαν αυτά τα ιδρύματα να ελέγχουν τις μολύνσεις.

Οι άνθρωποι ήταν πολύ λιγότερο πιθανό να νοσηλευτούν από άλλα ιδρύματα. Λιγότερο από 1% ήταν στις φυλακές. 4% ήταν σε υποβοηθούμενη διαβίωση. 2% σε πολυπληθή διαμερίσματα και 2% ήταν άστεγοι.

Ενώ τα ποσοστά νοσηλείας μειώθηκαν στη Νέα Υόρκη, κατά μέσο όρο περισσότερα από 600 άτομα την ημέρα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία της πολιτείας τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ο ιός σκότωσε 232 άτομα στην πολιτεία την Τρίτη, σύμφωνα με τον κ. Κουόμο, και 2.800 διαγνώστηκαν θετικοί.

Η έρευνα της πολιτείας για τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν πρόσφατα σε νοσοκομείο ταιριάζει με αυτό που βλέπουν οι γιατροί στο πεδίο, δήλωσε ο Δρ Φρέντερικ Ντέιβις (Frederick Davis), γιατρός Επειγόντων στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Αϊλαντ.

«Πολλοί από τους ασθενείς που παρουσιάζονται τώρα είναι μεγαλύτεροι. Νωρίς είδαμε ένα ευρύ φάσμα ατόμων που παρουσίαζαν αναπνευστικά συμπτώματα. Με την πάροδο του χρόνου έχουμε δει μεγαλύτερα ποσοστά στους γηραιότερους πληθυσμούς», είπε.

Με διευρυμένη διαθεσιμότητα διαγνωστικών τεστ, είπε ο Δρ Ντέιβις, οι νεότεροι ασθενείς με ήπια συμπτώματα υποβάλλονται σε θεραπεία στο σπίτι ή από τους γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι άνθρωποι που εξακολουθούν να εργάζονται επίσης γνωρίζουν, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τον Μάρτιο, πως ο ιός είναι πολύ διαδεδομένος, επομένως λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις.

«Πιστεύω ότι όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή συμμορφώνονται με τις προειδοποιήσεις και έχουν λάβει την απαραίτητη προφύλαξη με τη σωστή προστασία για να περιορίσουν τον κίνδυνο μόλυνσης», δήλωσε ο Ντέιβις.

www.ekirikas.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube