Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 21 Μαΐου 2020

Η Τουρκία καταδικάζει το κρέμασμα γουρουνοκεφαλής σε τζαμί στη Γερμανία

Η Τουρκία καταδικάζει το κρέμασμα γουρουνοκεφαλής σε τζαμί στη Γερμανία

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταδίκασε επίθεση σε τζαμί στη Γερμανία, χαρακτηρίζοντας αυτή ως το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυξανόμενου ρατσισμού και ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη.

Δύο άγνωστα άτομα τοποθέτησαν γουρουνοκεφαλή, το βράδυ του Σαββάτου, στην πόρτα του τζαμιού Φατίχ, το οποίο διευθύνει η Τουρκική-Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων (DITIB) στην πόλη Vaihingen, που βρίσκεται στη νότια Γερμανία.

«Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία συνεχίζονται στην Ευρώπη ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ιερού Ραμαζανίου και της πανδημίας»: ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

«Η βεβήλωση του τζαμιού μας στη Γερμανία είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Το σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη φρικτή επίθεση απεικονίζει αυτή την άρρωστη νοοτροπία»: προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: ahvalnews.com/

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube