Weather Icon
Τουρκία 21 Μαΐου 2020

Η Τουρκία επιβάλλει πρόσθετους δασμούς εισαγωγής σε περισσότερα από 800 είδη

Η Τουρκία επιβάλλει πρόσθετους δασμούς εισαγωγής σε περισσότερα από 800 είδη

Η Τουρκία επέβαλε πρόσθετο δασμό έως 30% στις εισαγωγές περισσότερων από 800 ειδών, συμπεριλαμβανομένων των μηχανημάτων εργασίας και γεωργίας, σύμφωνα με δήλωση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τετάρτη.

Οι νέοι δασμοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την αύξηση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, μπορούν να μειωθούν έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες από την 1η Οκτωβρίου. Οι δασμοί δεν θα εφαρμοστούν στις εισαγωγές από χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών.

Οι πρόσθετοι δασμοί θα εφαρμοστούν σε ορισμένα είδη που χρησιμοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα, σε κάποια προϊόντα χάλυβα και σιδήρου, σε ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και στις τηλεοράσεις, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα άλλων προϊόντων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Άγκυρα ανακοίνωσε την επιβολή πρόσθετων δασμών σε δεκάδες προϊόντα, όπως πλυντήρια πιάτων, καταψύκτες, κοσμήματα, μουσικά όργανα και είδη υγιεινής. Οι πρόσθετοι δασμοί στις εισαγωγές αυτών των προϊόντων θα είναι έως και 30% μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και έως και 25% μετά την ημερομηνία αυτή.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: reuters.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube