REAL TIME |

Οι Τούρκοι διέπραξαν και αυτήν την γενοκτονία τον 20ό αιώνα – Η Γενοκτονία των Αλεβιτών του Ντερσίμ

Οι Τούρκοι διέπραξαν και αυτήν την γενοκτονία τον 20ό αιώνα – Η Γενοκτονία των Αλεβιτών του Ντερσίμ

Οι Τούρκοι εκτός από τις Γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, διέπραξαν και άλλη μια γενοκτονία, που είναι ελάχιστα γνωστή στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την γενοκτονία των Κούρδων Αλεβιτών της περιοχής Ντερσίμ, που βρίσκεται στην κεντρική Ανατολία και νότια της περιοχής του Πόντου. Η σφαγή των Αλεβιτών του Ντερσίμ ξεκίνησε τις 4 Μαρτίου 1937, και διαπράχθηκε μέχρι το 1938, με προσωπική επίβλεψη του ίδιου του Μουσταφά Κεμάλ.

Ο ηγέτης των Κούρδων Αλεβιτών του Ντερσίμ, Σεΐ τΡιζά

Κατά την επέτειο της σφαγής Ντερσίμ, η Ένωση-Ομοσπονδία 12 Συλλόγων Αλεβιτών ζήτησε να γίνει αποδεκτή η 4η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ντερσίμ (Dersim Tertelesi), ενώ ζητούν επίσης να αποκαλυφθεί ο τόπος που το τουρκικό κράτος έθαψε τον ηγέτη των Κούρδων Αλεβιτών, Seyit Rıza, και τους συντρόφους του, τόπος που κρατείται μυστικός μέχρι σήμερα.

Οι σύλλογοι που ζητούν την αναγνώριση είναι οι In Dersim, Alevi Bektaşi Federation, Ankara Dersimliler Association, Ankara Vartolular Association, Ankara Divriği Cultural Association, Democratic Alevi Association, Hacı Bektaş Veli Anatolian Culture Foundation, Pir Sultan Abdal Cultural Association, Kızılırmak Local Associations Federation, Sivas-Gürlahn.

Στη γραπτή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των 12 Συλλόγων ζητείται να γίνει δεκτή η 4η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ντερσίμ (Dersim Tertelesi), ενώ ζητούν επίσης να αποκαλυφθεί ο τάφος του Seyit Rıza, και των συντρόφων του.

Περισσότερα για τη σφαγή του Ντερσίμ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube