Weather Icon

Η ώρα των Μεγάλων Αποφάσεων για τη Θράκη…

Η ώρα των Μεγάλων Αποφάσεων για τη Θράκη…

Δεν μας εξέπληξε καθόλου η αντίδραση εκείνων που βλέπουν μόνο το “δένδρο” και χάνουν αιωνίως το “δάσος”!

Σήμερα λοιπόν, δυστυχώς, αναγκάζομαι να σχολιάσω και πάρω θέση ως δημοσιογράφος, την επανεμφάνιση του Τούρκου Προέδρου, που λόγω της δεινής οικονομικής – πολιτικής και υγειονομικής θέση που βρίσκεται η χώρα του, κατά πάγια τακτική θα “εξάγει” τα προβλήματά του προς την Ευρώπη δια μέσω και πάλι της χώρας μας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ…
Στο άρθρο μου τότε είχα επισημάνει μεταξύ άλλων:
“… Εκείνο που ενδιαφέρει τον Ερντογάν, είναι να πάρει ξανά το παιχνίδι των διπλωματικών κινήσεων στη Μεσόγειο και στη Νοτιοβαλκανική. Και θα επιχειρήσει να το κάνει.

Με ποιο τρόπο;
Εκεί είναι το ερώτημα και εκεί πρέπει να στρέψουν τις δυνάμεις τους οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, οι διπλωματικές πηγές αλλά και οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της χώρας μας.

Πρόσφατα, στην Αδριανούπολη έγινε άτυπη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, και συζητήθηκε παρουσία ανώτερων στρατιωτικών στελεχών το δεύτερο πλάνο για την διαχείριση της κατάστασης στον Έβρο αλλά και προς την Βουλγαρία, θέμα που μπήκε για πρώτη φορά στο τραπέζι του σχεδιασμού, αφού μέχρι χθες, οι δύο χώρες δια των ηγετών τους, διακήρυτταν ότι έχουν καταρχήν συμφωνήσει στα βασικά μιας διασυνοριακής συνεργασίας…”

Και κατέληγα:
“…Οι επιτελείς του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχουν πειστεί ότι ο Ερντογάν δεν θα μείνει άπραγος. Μπορεί ο λαός του να ψυχορραγεί από τον Κορονοϊό και την μεγάλη οικονομική κρίση που έχει εδώ και οκτώ μήνες, όμως εκείνος ενδιαφέρεται για τις οικογενειακές και πολιτικές του μπίζνες!

Ένα είναι βέβαιο!
Ότι τον Ερντογάν, θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας!…”

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ…
Ο “Σουλτάνος”, εκτός από εγωϊστής λοιπόν και businessman, είναι και απρόβλεπτος για πολλούς, προβλεπόμενος για εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να αναλύουν!

Η Τουρκική λίρα “χτυπάει κόκκινο” και η ισοτιμία της έφτασε 1 ευρώ προς 8 λίρες με αυτό να σημάνει συναγερμό στην επιχειρηματική κοινότητα της γειτονικής χώρας αλλά και ανησυχία σε όλους εκείνους που έχουν επενδύσει στην Τουρκία, όπως Γερμανία κλπ.

Οι θάνατοι από τον Κορονοϊό φτάνουν πλέον – ανεπίσημα διότι επίσημα ποτέ δεν θα μάθουμε τον πραγματικό αριθμό – τις πολλές χιλιάδες και ήδη οι ομαδικοί τάφοι θα αρχίσουν να φτιάχνονται στα βάθη της υπανάπτυκτης Τουρκίας. Αυτός ο Ερντογάν, με τα τεράστια προβλήματα, έδωσε την εντολή για επεισόδιο ξανά στον Εβρο!

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα στις 22:20 χθες το βράδυ. Συγκεκριμένα, δύο φουσκωτά της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής με δύο επιβαίνοντες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και πυροβόλησαν στον αέρα και μια φωτοβολίδα προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν ένα φουσκωτό της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Οι επιβαίνοντες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι σφαίρες ήταν περί τις 50.

Λοιπόν;
Είμαστε “ακροδεξιοί”, “συνομωσιολόγοι”, “εθνικιστές” ή πραγματιστές; Για κάποιους η Θράκη, θεωρείται “χαμένο παιχνίδι”! Εμείς λέμε βροντερά ΟΧΙ! Η Θράκη είναι και θα παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ, διαπολιτισμική, η αρχή και το τέλος της Ελλάδας και της Ευρώπης!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Ελληνική Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να στελεχώσουν άμεσα και με στελέχη γνώστες – έμπειρους και πρώτης γραμμής, όλες εκείνες τις θέσεις, τις οποίες κατέχουν ανεύθυνοι υπαλληλίσκοι που συναλλάσσονται ανοιχτά και απροκάλυπτα με το Τουρκικό Προξενείο ή αποδεικνύονται ανεπαρκείς από πλευράς γνώσεων και επιχειρησιακής ικανότητας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ενισχυθεί το Δ’Σ.Σ. και να μετατεθούν στελέχη που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το αξιόμαχο, ενώ η αύξηση των κονδυλίων είναι προαπαιτούμενο εν καιρώ τέτοιας συνεχιζόμενης απειλής και πολιτικής διασυνοριακής αστάθειας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ενισχυθεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που έδωσε “εαυτόν” στα πρόσφατα γεγονότα του χειμώνα, όπως και η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ που συμμετείχαν επάξια στους διάφορους σχεδιασμούς και σχηματισμούς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ενισχυθεί ο λαός της Θράκης, που αν και αποδεκατισμένος οικονομικά – πληθυσμιακά – κοινωνικά, κρατά ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ και βάζει αβίαστα τα στήθη του για τη διασφάλιση της Εθνικής Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – όπως συνέβη και το 1992 στη διακομματική επιτροπή της Βουλής, να ληφθούν νέες ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για τη Θράκη της Ελλάδας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί, ήρθε η ώρα των ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!

www.defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube