Weather Icon
Τουρκία 16 Μαΐου 2020

Οι κατηγορίες που εξαπολύει ο Ερντογάν για πραξικόπημα τροφοδοτούν απειλές για δολοφονίες προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης

Οι κατηγορίες που εξαπολύει ο Ερντογάν για πραξικόπημα τροφοδοτούν απειλές για δολοφονίες προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης

Οι υποστηρικτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, μετά από νέα συνωμοσία πραξικοπήματος, άρχισαν να παρενοχλούν προσωπικότητες της αντιπολίτευσης με «hashtag» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων απείλησαν με δολοφονίες και βιασμούς.

Φιγούρες της αντιπολίτευσης έχουν κατηγορηθεί για υποκίνηση πραξικοπήματος σε μια νέα επίθεση από μέλη του AKP και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, στις 4 Μαΐου, ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) απεικονίζει «μια φασιστική νοοτροπία που δεν μπορεί να χωνέψει την κυριαρχία της εθνικής βούλησης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και των εκλογών και εξακολουθεί να λαχταρά και να καίγεται για κηδεμονία, πραξικοπήματα και χούντες ».

Κατηγόρησε το CHP ότι επιδιώκει να σφετεριστεί την κυβερνητική εξουσία μέσω πραξικοπήματος.

Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, η Sevda Noyan, προσωπικότητα φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, είπε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, την περασμένη Παρασκευή, πως η οικογένειά της, σε περίπτωση απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, θα μπορούσε «να ξεκάνει 50 άτομα» στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο ισλαμιστής δημοσιογράφος Fatih Tezcan, ένας άλλος ένθερμος υποστηρικτής του Ερντογάν, εξέφρασε παρόμοια θέση στις 11 Μαΐου, απειλώντας τη ζωή γυναικών και παιδιών που συνδέονται με τους δήθεν συνωμότες του νέου πραξικοπήματος.

«Αίμα εκατομμυρίων θα χυθεί για μια σταγόνα αίματος του Ερντογάν»: δήλωσε ο Teczan σε ένα βίντεο που κοινοποίησε στο διαδίκτυο.

Ωθούμενοι από φιλοκυβερνητικές προσωπικότητες, χιλιάδες υποστηρικτές του AKP έχουν στοχοποιήσει εξέχοντα πρόσωπα της αντιπολίτευσης, όπως τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Ekrem Imamoğlu , τον αρχηγό του CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, την πρόεδρο του CHP Κωνσταντινούπολης, Canan Kaftancıoğlu , τον πρώην συμπρoεδρεύοντα του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Figen Yüksekdağ , και τον δημοσιογράφο Nevşin Mengü.

«Ευλαβείς και εκδικητικές γενιές… Αυτές αποτελούν την πιο ανήθικη, βάρβαρη και αφελή μερίδα της τουρκικής κοινωνίας»: έγραψε ένας χρήστης αντιδρώντας στις απειλές δολοφονιών και βιασμών.

Εν τω μεταξύ, η Kaftancıoğlu επέστησε την προσοχή στους «Ηθικούς Κανόνες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» που απαγορεύουν τη ρητορική μίσους, τις απειλές και τον διαδικτυακό εκφοβισμό και οι οποίοι είχαν διακηρυχθεί από το κυβερνητικό κόμμα (AKP).

Επιπλέον προειδοποίησε τον Mahir Ünal, κυβερνητικό αξιωματούχο,να μην ακολουθεί στο Twitter χρήστες που εξαπολύουν απειλές, αναφερόμενη σε παλαιά του εκστρατεία στήριξης λογαριασμών, του προαναφερθέντος μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τους διαδικτυακούς κανόνες ηθικής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube