REAL TIME |

Weather Icon

Η κατάρρευση Τουρκίας-κατεχομένων χρυσή ευκαιρία για Ελλάδα και Κύπρο

Η κατάρρευση Τουρκίας-κατεχομένων χρυσή ευκαιρία για Ελλάδα και Κύπρο

Σάββας Ιακωβίδης

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ας μην αρχίσει να ψαλμωδεί ξανά το κακόηχο και γελοίο ρεφρέν περί επανέναρξης των συνομιλιών «από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά». Η Λευκωσία δεν συζητά πλέον για τουρκοδιζωνική τερατουργία. Δεν ανοίγουν τα κατοχικά οδοφράγματα. Εξαγγέλλεται η αναβίωση και ισχυροποίηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου. Η Τουρκία δεν εντάσσεται στην ΕΕ.

Την περ. Τετάρτη, 13.5.2020 και προχθές Παρασκευή, δεκάδες Τ/κύπριοι εμφανίστηκαν στα κατοχικά οδοφράγματα Περγάμους και Αγίου Δομετίου με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Απαιτούσαν άνοιγμά τους επειδή αρκετοί εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές. Η εκδήλωση εναντίον των κατοχικών «αρχών» είναι ενδεικτική της σοβαρής οικονομικής δυσπραγίας των Τ/κ, η οποία οφείλεται, εξαιτίας και του κορωνοϊού, σε τέσσερεις, κυρίως, παράγοντες.

Πρώτον, η κατοχική Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης με την τουρκική λίρα να χάνει διαρκώς μέρος της αξίας της, ενώ τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας του Αττίλα έχουν μειωθεί σε επικίνδυνα όρια. Ξένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι τρεις κυριότερες τράπεζες είναι χωρίς ρευστό, η Τουρκία αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας και ο Ερντογάν επαιτεί κυριολεκτικά χρήματα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, παρά την απύθμενη αλαζονεία και την προσπάθεια ανακάλυψης εχθρών που δήθεν απειλούν τη χώρα, με τρόμο αντιμετωπίζει την πιθανότητα και την αναγκαιότητα να καταφύγει, μέχρι τον Σεπτέμβριο, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η κατοχική δύναμη δεν μπορεί να πληρώνει 800 εκ. τον χρόνο για να συντηρεί το τερατούργημα των κατεχομένων και να καταβάλλει μισθούς των Τ/κ «δημόσιων υπαλλήλων».

Δεύτερον, η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για το ψευδοκράτος είναι ο τουρισμός. Η μία πτυχή είναι οι τουρίστες οι οποίοι μεταβαίνουν απευθείας στα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας. Η άλλη, είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες που αφικνούνται στο αεροδρόμιο Λάρνακας και, με την εγκληματική ανοχή της εκάστοτε κυπριακής κυβέρνησης, μεταφέρονται στα κατεχόμενα με ταξί και λεωφορεία Τ/κυπρίων. Τα έσοδα από τον τουρισμό συμποσούνται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Τρίτον, η άλλη μεγάλη πηγή εσόδων για το ψευδοκράτος είναι η οικονομική αιμοδοσία που χιλιάδες ανόητοι Έλληνες προσφέρουν καθημερινά σε επιχειρήσεις, κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και καζίνα. Και δι’ αυτών στηρίζουν το κατοχικό μόρφωμα, το οποίο είναι η αιχμή του δόρατος της τουρκοποίησης και ισλαμοποίησης της Κύπρου. Τα κατεχόμενα είναι παράδεισος παρανομίας και παρανόμων. Με αυτό το παράνομο καθεστώς, Πρόεδροι, πολιτικοί και κόμματα της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας συνομιλούν και συναγελάζονται ηλιθιωδώς για να… λύσουν, τάχα, το Κυπριακό.

Τέταρτη μεγάλη πηγή εσόδων για το ψευδοκράτος είναι οι δεκάδες χιλιάδες ξένοι φοιτητές στα ψευδοπανεπιστήμια των κατεχομένων. Και αυτή η πηγή έχει στερέψει, τουλάχιστον για φέτος, με απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Είναι εμφανές ότι οι κρίσιμες οικονομικές δυσκολίες της Τουρκίας και των κατεχομένων είναι χρυσή και μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κύπρο. Τώρα είναι η ώρα για να σχεδιαστεί και να αποφασιστεί από την Αθήνα και τη Λευκωσία μια ριζοσπαστική και διεκδικητική στρατηγική αντιμετώπισης του Τούρκου. Αυτή η πολύπτυχη στρατηγική μακράς πνοής, η οποία επιβάλλεται από τις δραματικές αλλαγές που επιφέρει η πανδημία, περιφερειακά και παγκόσμια, πρέπει να εστιαστεί στους εξής πυλώνες:

Πρώτον, η Λευκωσία δεν συζητά πλέον για τουρκοδιζωνική τερατουργία, η οποία οδηγεί κατευθείαν στην προτεκτορατοποίηση και τουρκοποίηση της Κύπρου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ας μην αρχίσει να ψαλμωδεί ξανά το κακόηχο και γελοίο ρεφρέν περί επανέναρξης των συνομιλιών «από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά». Με αυτόν τον Ερντογάν θέλει συνομιλίες;

Δεύτερον, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο μόνος διεθνής και αναγνωρισμένος χαλύβδινος και αήττητος θώρακας του κυπριακού λαού. Άρα, διά της απόρριψης της τουρκοδιζωνικής η Κυπριακή Δημοκρατία διασώζεται για δεύτερη φορά.

Τρίτον, δεν ανοίγουν τα κατοχικά οδοφράγματα παρά μόνο μετά την ανακάλυψη εμβολίου και μόνο για ειδικές περιστάσεις. Έτσι, εμποδίζεται και η εισβολή παράνομων μεταναστών.

Τέταρτον, οι Τ/κύπριοι καλούνται να επιστρέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία της οποίας κατέχουν ταυτότητες και διαβατήρια. Αν δεν την αναγνωρίσουν, να τους αφαιρεθούν οι ταυτότητες και τα διαβατήρια. Δεν μπορούν να το παίζουν δίπορτο: Να στηρίζουν το ψευδοκράτος και να υπονομεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πέμπτον, απαγορεύονται οι μεταφορές τουριστών από τα αεροδρόμιά μας προς τα κατεχόμενα. Ταυτόχρονα αποτρέπονται οι, δίκην τουρισμού και αναψυχής, μεταβάσεις Ε/κυπρίων στα κατεχόμενα. Δεν νοείται πολίτες κατεχόμενης χώρας να αιμοδοτούν ένα παράνομο μόρφωμα, στο οποίο μάλιστα επιδεικνύονται έγγραφα της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έκτον, εξαγγέλλεται η αναβίωση και επαναλειτουργία του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου. Η Κύπρος δεν μπορεί να συνεχίσει να κείται μακράν. Άρα, Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τον σιχαμερό Τουρκοϊό, με δραστική ισχυροποίηση της άμυνάς τους και με στρατιωτικές συμμαχίες με φίλες χώρες και δη με το Ισραήλ.

Έβδομον, αναθεωρείται ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής, που κατήντησε η αποθέωση της παρανομίας, του λαθρεμπορίου και της εδραίωσης κατοχικών τετελεσμένων.

Όγδοον, Αθήνα και Λευκωσία συναποφασίζουν, επιτέλους, ότι η Τουρκία δεν εντάσσεται στην ΕΕ μέχρι να καταστεί δημοκρατικό κράτος και να αποχωρήσει από την Κύπρο.

Αυτά και άλλα μέτρα προϋποθέτουν ικανή, πατριωτική και διορατική, έκδηλα αποφασιστική πολιτική ηγεσία στην Αθήνα και στη Λευκωσία, στο μπόι των μέγιστων κινδύνων που απειλούν τον Ελληνισμό και που προκαλούνται από τον αδίστακτο Τουρκοϊό.

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube