Weather Icon
ΗΠΑ 31 Μαΐου 2020

Οι ΗΠΑ στις φλόγες: Διαδηλώσεις και ταραχές σε πολλές μεγαλουπόλεις της χώρας – Βίντεο

Οι ΗΠΑ στις φλόγες: Διαδηλώσεις και ταραχές σε πολλές μεγαλουπόλεις της χώρας – Βίντεο
​Για ακόμα ένα βράδυ πλήθος κόσμου διαδηλώνει σε πολλές αμερικανικές μεγαλουπόλεις, το Σάββατο (30/05, τοπική ώρα), μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και ξέσπασαν ταραχές, με αποτέλεσμα δήμαρχοι να επιβάλουν ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλύσει τους δρόμους αμερικανικών μεγαλουπόλεων, το Σάββατο (30/05, τοπική ώρα), στον απόηχο του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ύστερα από αστυνομική λαβή, τη Δευτέρα (25/05), στη Μινεσότα. 

Έτσι, από τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια έως την Ουάσινγκτον και το Λος Άντζελες σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία και οι πολίτες πυρπόλησαν περιπολικά.

Μινεάπολη: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Η διαδήλωση οργανώθηκε από την Εθνική Συμμαχία κατά της Ρατσιστικής και Πολιτικής Καταστολής (NARPR), η οποία υπερασπίζεται και τους φυλακισμένους σε κέντρα κράτησης.

Νέα Υόρκη: Πορεία διαδηλωτών στο κεντρικό Μανχάταν

Διαδηλωτές βαδίζουν από το Χάρλεμ στο κεντρικό Μανχάταν. Επίσης, έσπασαν τα παράθυρα ενός αστυνομικού φορτηγού που παρακολουθούσε την κατάσταση, αφότου αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο.

Φιλαδέλφεια: Αστυνομικά οχήματα στις φλόγες

Πολλά περιπολικά πυρπολήθηκαν εν μέσω διαδηλώσεων που άρχισαν ειρηνικά, αλλά έχουν καταλήξει σε ταραχές και συγκρούσεις με την Αστυνομία.

Σικάγο: Συνελήφθησαν πάνω από 100 άνθρωποι

Αξιωματούχοι της Αστυνομίας, στο Σικάγο, συνέλαβαν 108 άτομα κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων μετά τον θάνατο του Φλόιντ, στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής Αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν, τον οποίο επικαλέστηκε το δίκτυο ABC7, περίπου 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δεκάδες περιπολικά έχουν υποστεί ζημιές.

Ουάσινγκτον: Επεισόδια έξω από τον Λευκό Οίκο

Συγκεντρωμένο πλήθος προσπάθησε, νωρίτερα, να περάσει στον πεζόδρομο της Λεωφόρου της Πενσιλβάνια, έξω από τον φράχτη του Λευκού Οίκου. Οι διαδηλωτές πετούσαν μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι με πλήρη εξάρτυση απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Αργότερα, ενεργοποιήθηκε η Εθνοφρουρά της Πολιτείας και κατέβηκε στους δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Νάσβιλ: Φωτιά στο δικαστήριο

Η κατάσταση στο Νάσβιλ, στο Τενεσί, ξέφυγε γρήγορα από κάθε έλεγχο, καθώς διαδηλωτές εισέβαλαν στο τοπικό δικαστήριο, έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου και το πυρπόλησαν. Οι αστυνομικές αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και ενεργοποίηση της Εθνοφρουράς

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι, ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 5 π.μ..

Ανάλογο μέτρο έθεσε σε ισχύ και ο δήμαρχος του Ντένβερ, Μάικλ Χάνκοκ, ο οποίος -σύμφωνα με την εφημερίδα «The Denver Post»- είπε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει έως τα ξημερώματα της Δευτέρας και, μάλιστα, από τις 8 μ.μ. έως τις 5 π.μ..

Επίσης, απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε και ο δήμαρχος του Σολτ Λέικ Σίτι ενώ ο κυβερνήτης Γιούτα ενεργοποίησε την Εθνοφρουρά.

https://twitter.com/Kevin_Mejia011/status/1266908055716786176?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1266908055716786176&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.gr%2FIpa%2F202005317426593-oi-ipa-stis-floges-diadiloseis-kai-tarahes-se-oles-tis-poleis-tis-horas%2F

Παρόμοια κίνηση έκανε και ο δήμαρχος στο Σικάγο, ανακοινώνοντας απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 6 π.μ. και, μάλιστα, μέχρι νεωτέρας.​

Μετά την πυρπόληση του δικαστηρίου στο Νάσβιλ, ο κυβερνήτης του Τενεσί ενεργοποίησε -με τη σειρά του- την Εθνοφρουρά.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube