REAL TIME |

Weather Icon

Οι ΗΠΑ δημιουργούν και χρηματοδοτούν νέα δύναμη 10 χιλιάδων ανδρών στη Συρία

Οι ΗΠΑ δημιουργούν και χρηματοδοτούν νέα δύναμη 10 χιλιάδων ανδρών στη Συρία

Ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγγειλε εδώ και 18 μήνες ότι αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Συρία και μόλις λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Ειδικού Απεσταλμένου των ΗΠΑ, πρέσβυ Τζέιμς Τζέφρι, ότι όλες οι ξένες χώρες, πλην Ρωσίας, που έχουν στρατεύματα στη Συρία, πρέπει να αποσυρθούν, διευκρινίζοντας ότι οι χώρες αυτές είναι η Τουρκία, το Ιράν και οι ΗΠΑ, σήμερα μαθαίνουμε ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν μια νέα στρατιωτική δύναμη στη Συρία.

Σε έκθεση του Πενταγώνου αναφέρεται ότι οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτελούνται κυρίως από Κούρδους, αποτελούν στρατηγικό σύμμαχο των ΗΠΑ (παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της Τουρκίας) στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Με βάση το νέο σχεδιασμό, που αναφέρεται στην έκθεση του Πενταγώνου, στην περιοχή El Tanf θα δημιουργηθεί, σε συνεργασία με το YPG, μια νέα δύναμη, που θα αποτελείται από ομάδες της αντιπολίτευσης.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η δύναμη θα είναι υπό τον έλεγχο του YPG και στην αρχή θα αποτελείται από πέντε λόχους κομάντο, συνολικής δύναμης 1120 ανδρών και μια μονάδα αντιτρομοκρατικού αγώνα, από 600 άτομα. Η δύναμη αυτή θα φθάσει τους 10 χιλιάδες άνδρες, με βάση τον προϋπολογισμό που έχει προβλεφθεί.

Προϋπολογισμός 200 εκατομμυρίων δολαρίων

Η νέα δύναμη που θα δημιουργηθεί στο Rojava (ΒΑ Συρία), θα υπάγεται στις Δημοκρατικές Δυνάμεις τη Συρίας, με Γενικό Διοικητή τον Mazlum Abdi.

Το Πεντάγωνο ζήτησε να συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό του 2021 το ποσόν τον 200 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δύναμη αυτή.

Αναφέρεται στην Έκθεση

Στα σχέδια της CIA και του Πενταγώνου για τη Συρία, για το έτος 2021-2022 προβλέπεται η εκπαίδευση και εξοπλισμός τεσσάρων χιλιάδων μαχητών της δύναμης που προαναφέρθηκε.

Στην έκθεση του Πενταγώνου αναφέρεται:

“Το Υπουργείο, με τη μείωση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία, εξασφάλισε την δημιουργία κοινής δύναμης 10 χιλιάδων ανδρών στην περιοχή. Με την ολοκλήρωση της συγκρότησής της, η δύναμη αυτή θα ολοκληρώσει τις επιχειρήσεις της και στη συνέχεια θα επικεντρωθεί στα τμήματα που θα διεξάγουν τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube