Weather Icon

Η Ιορδανία καταδικάζει σε θάνατο βιαστή επτάχρονου κοριτσιού

Η Ιορδανία καταδικάζει σε θάνατο βιαστή επτάχρονου κοριτσιού

Μεσήλικας  που χτύπησε και βίασε  επτάχρονο κορίτσι στην Ιορδανία, πριν από δύο χρόνια, τιμωρήθηκε με την εσχάτη των ποινών, αφού το ανώτατο δικαστήριο της χώρας ενέκρινε την εκτέλεσή του, σύμφωνα με έκθεση, την Τρίτη.

Η θανατική ποινή για το περιστατικό του 2018 προτάθηκε από το Μεγάλο Ποινικό Δικαστήριο του Αμμάν, πριν εγκριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιορδανίας.

Το δικαστήριο του Αμμάν είπε ότι το κοριτσάκι βιάστηκε μετά το σχολείο, όταν ο άνδρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, το ακολούθησε στο σπίτι.

Σύμφωνα με δικαστικά αρχεία  που εξετάστηκαν από ιορδανικά μέσα ενημέρωσης, το κορίτσι πήγαινε σπίτι από το σχολείο του, στο Ιρμπίντ της Ιορδανίας, όταν παρατήρησε ότι το ακολουθούσαν. Το παιδί δεν υποψιάστηκε τίποτα, πλησίασε τον άντρα και του ζήτησε νερό.

Ο άνδρας «εκμεταλλεύτηκε την αθωότητά του παιδιού» και το πήρε σπίτι του, όπου το χτύπησε και το βίασε άγρια, σύμφωνα με τα αρχεία.

Το νεαρό θύμα αν και προσπάθησε, δεν κατάφερε να αποτρέψει τα άρρωστα σχέδια του θύτη του. Επιπροσθέτως, ο θύτης, λίγο πριν ελευθερώσει το παιδί το απείλησε, έτσι ώστε αυτό να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Εν συνεχεία, το παράτησε στο δρόμο, δίπλα σε ένα τζαμί.

Ένας περαστικός παρατήρησε την τρομερή αναστάτωση του κοριτσιού το οποίο καθόταν εκεί κλαίγοντας ασταμάτητα και το πήγε σπίτι στους γονείς του, όπου αυτό διηγήθηκε τις φρικαλεότητες τις οποίες υπέφερε.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Ιορδανίας, η θανατική ποινή είναι μονόδρομος για άντρες που κρίνονται ένοχοι για βιασμό κοριτσιών κάτω των 15 ετών.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Ιορδανοί επαίνεσαν τη δικαστική απόφαση. Επίσης, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η θανατική ποινή μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή παρόμοιων απεχθών εγκλημάτων.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://english.alaraby.co.uk

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube