Weather Icon
Ισραήλ 21 Μαΐου 2020

Η Γκόλντα Μέιρ σε μαθήματα ηγεσίας

Η Γκόλντα Μέιρ σε μαθήματα ηγεσίας

 

O Ρεουβέν Ριβλίν είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ισραήλ. Δικηγόρος στο επάγγελμα. Στον Πόλεμο των Έξι Ημερών ως αξιωματικός Πληροφοριών πολέμησε μαζί με την Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ που βρισκόταν στο πλευρό των Αλεξιπτωτιστών.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υπηρέτησε στη Sayeret Matkal, τη Μονάδα Αναγνώρισης του Γενικού Επιτελείου, τους επίλεκτους των επιλέκτων των Ισραηλινών αλεξιπτωτιστών, τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων της πτήσης SABENA 572, στις 9 Μαΐου 1972, και διακρίθηκε στον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

Φανταστείτε, λοιπόν, στο Ισραήλ την ημέρα μνήμης τoυ Ολοκαυτώματος του Εβραϊκού Έθνους από τη ναζιστική Γερμανία να έβγαζαν ο Ριβλίν και ο Νετανιάχου μήνυμα στο οποίο να μην κατονομάζονταν η ναζιστική Γερμανία και ο Χίτλερ, και ο Ριβλίν μάλιστα να έλεγε πως οι Εβραίοι «χάθηκαν». Χάλασε το GPS ίσως; Η θύελλα που θα ξεσπούσε, δεδομένου και του ταμπεραμέντου των Ισραηλινών, θα γινόταν πολιτικός τυφώνας με άγνωστη κατάληξη για τους δύο άνδρες.

Υπάρχει ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ για μια μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία, μια φλογερή Εβραία πατριώτισσα, με τίτλο «Golda». Αυτές τις ημέρες η Πρεσβεία του Ισραήλ το έχει αναρτήσει για περιορισμένο αριθμό προβολών. Δείτε τη ζωή της Γκόλντα Μέιρ, του «μόνου άνδρα στην κυβέρνησή μου», όπως έλεγε ο Δαβίδ Μπεν Γκουριόν. Ήταν η πρωθυπουργός που έδωσε εντολή και κυνηγήθηκαν ανελέητα οι τρομοκράτες που διέπραξαν τη σφαγή της Ολυμπιακής Ομάδας της χώρας της στο Μόναχο. Δείτε πώς στον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, αυτή η λιτοδίαιτη γιαγιά του Έθνους της πήρε μια απόφαση που κανείς άνδρας δεν θα είχε πάρει. Διέταξε τον Στρατό του Ισραήλ να διασχίσει το κανάλι του Σουέζ και αρπάζοντας τη νίκη από τα σαγόνια της ήττας συνέτριψε την Αίγυπτο για άλλη μια φορά, διέλυσε στο άλλο μέτωπο τις Συριακές δυνάμεις και έσωσε το Έθνος της από τον αφανισμό.

 

 

Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί κάνω τη σύγκριση και δείχνω μια χώρα πιο μικρή κι από εμάς, που κέρδισε με τα όπλα και την απαράμιλλη τόλμη της τον σεβασμό φίλων και εχθρών. Και φυσικά υποχρέωσε τη Γερμανία διά της ηγεσίας της να πει «Σας παρακαλούμε, συγχωρήστε μας» και να πληρώνει επανορθώσεις για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε.

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπαίνουν στο ζύγι της μικροπολιτικής. Πράγματα που πρέπει να υπακούν μόνο σε «σκοπιμότητες» χιλιετιών. Η εγγύτερη στην ορθότητα και στο εθνικό συμφέρον δήλωση για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ήταν της Φώφης Γεννηματά, που κατονόμασε την ένοχο και υπογράμμισε πως η ίδια η Τουρκία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

Για τη συνέχεια NewsBreak

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube