Weather Icon

Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» χρειάζεται επανεκκίνηση

Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» χρειάζεται επανεκκίνηση

Bίβιαν Ευθυμιοπούλου
Η παραίτηση της καθ. Μαρίας Ευθυμίου από την επιτροπή «Ελλάδα 2021» είναι καλή αφορμή για την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος σε αυτό που βλέπουμε όλοι, όχι μόνο τις τελευταίες εβδομάδες αλλά από την αρχή αυτής της ιστορίας και συγκεκριμένα από τότε που κυκλοφόρησε ένα κυριολεκτικά τρομακτικό βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν η κυρία Αγγελοπούλου, υποτίθεται να παρουσιάζει το λογότυπο της επιτροπής αλλά στην πραγματικότητα να απευθύνει διάγγελμα στο λαό, ένα δικαίωμα που στην Ελληνική Δημοκρατία το έχουν μόνον η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

Η επιτροπή αποτελείται από εξαιρετικούς επιστήμονες και προσωπικότητες, πρόθυμοι όλοι τους να αφιερώσουν ενέργεια και χρόνο σε κάτι τόσο σημαντικό όσο οι εορτασμοί αυτής της Επετείου.

Προκαλεί αληθινή έκπληξη το θέμα που έχει δημιουργηθεί γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από τη λειτουργία των καναλιών του «Ελλάδα 2021» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι αν όλοι ασχολούνται με τα ποστ στα σόσιαλ μήντια είναι γιατί αυτό είναι το μόνο έργο της επιτροπής που έχουμε δει μέχρι σήμερα πλην των παρεμβάσεων της προέδρου για διάφορα άσχετα θέματα, από την 21η Απριλίου μέχρι τη φέτα Καλαβρύτων.

Η Επιτροπή είναι εξαιρετική. Και το έργο της δεν είναι ούτε να γράψει την ιστορία του Αγώνα της Ανεξαρτησίας ούτε να πάρει θέση στα ιστορικά debate που αφορούν την εποχή: αυτά λαμβάνουν χώρα στις αίθουσες συνεδρίων με θέμα την ιστορία και στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.

Δουλειά της Επιτροπής είναι να νοηματοδοτήσει τους εορτασμούς.

Γιατί θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση;

Αυτό πρέπει να εξηγήσει η επιτροπή στους Έλληνες, σε αυτή την ερώτηση πρέπει να απαντήσει.

Σε αυτό το έργο η πρόεδρος της Επιτροπής δεν έχει κανένα λόγο να ανακατευτεί. Δεν διαθέτει καμία θεωρητική επάρκεια ή εξειδίκευση ή ειδικές σπουδές για να ασχοληθεί με αυτό. Δουλειά της είναι να οργανώσει τις εκδηλώσεις όχι να τις νοηματοδοτήσει. Δεν ενδιαφέρουν τους Έλληνες οι απόψεις της κυρίας Αγγελοπούλου για το 1821 αφού κάθε πολίτης έχει και από μία άποψη. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αιτιολόγησε την επιλογή αυτού του αμφιλεγόμενου προσώπου που σταθερά διχάζει αντί να ενώνει και το οποίο συνδέθηκε με περίεργο τρόπο με τη διακυβέρνηση Τσίπρα και μάλιστα του εξαιρετικά προβληματικού α’ εξαμήνου, στη βάση των ικανοτήτων του να οργανώνει φιέστες. Όχι να αναπτύσσει θεωρητικά ζητήματα για τα οποία δεν έχει ιδέα.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή από την πρώτη στιγμή έχουμε επισημάνει τη σημασία αυτής της επετείου επιθυμούμε διακαώς την επιτυχία τόσο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» όσο και της κυρίας Αγγελοπούλου προσωπικά. Αλλά πάνω απ’όλα θέλουμε η κυβέρνηση, δηλαδή ο πρωθυπουργός, να αδράξει την ευκαιρία ώστε η διακυβέρνησή του να αναζωογονηθεί ιδεολογικά και να συνδεθεί ευθέως με τις φιλελεύθερες ιδέες που πυροδότησαν την Επανάσταση. Ο Νέος Πατριωτισμός έχει τις ρίζες του στα φιλελεύθερα Συντάγματα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας κι αυτό πρέπει να εξηγηθεί και να αναδειχθεί. Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: η ευκαιρία αυτή είναι πολύ μεγάλη για να χαθεί.

Πηγή: Λίμπεραλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube