Weather Icon
Ελλάδα , Συρία , Τουρκία 8 Μαΐου 2020

Η Ελλάδα πρέπει να αναθερμάνει τις σχέσεις της με την Συρία με αφορμή την Τουρκική απειλή

Η Ελλάδα πρέπει να αναθερμάνει τις σχέσεις της με την Συρία με αφορμή την Τουρκική απειλή

BEIRUT, LEBANON – Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη πως έχει μία νέα πρόκληση να αντιμετωπίσει στις σχέσεις του με την Συρία.

”Με σχετική απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η πρέσβης Τασία Αθανασίου οργάνωσε ειδικούς απεσταλμένους του Υπουργείου Εξωτερικών που θα ασχοληθούν με Συριακά ζητήματα” ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

”Η εντολή της περιλαμβάνει σχετικές επαφές που θα δημιουργηθούν, οι οποίες αφορούν τις διεθνείς πτυχές της Συρίας αλλά και την ανθρωπιστική δράση. Επιπλέον σκοπός είναι ο συντονισμός ενεργειών εν όψει των συνεχιζόμενων προσπαθειών ανοικοδόμησης της Συρίας”.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ”Η Τασία Αθανασίου είχε διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας στην Δαμασκό από το 2009 εώς το 2012, όταν επέβλεψε την αναστολή της λειτουργίας της διπλωματικής αρχής στην περιοχή, η οποία υπαγορευόταν από τις τότε συνθήκες ασφαλείας”.

Η Ελλάδα τερμάτισε τους δεσμούς της με την Συρία το 2012 έπειτα από πίεση των νατοϊκών συμμάχων οι οποίοι επεδίωκαν να απομονώσουν τον πρόεδρο Άσαντ. 

Ωστόσο, η πρόσφατη διαμάχη με την Τουρκία έχει οδηγήσει το Μεσογειακό έθνος στην αποκατάσταση των δεσμών του με την Συρία.

Η Ελλάδα και η Συρία έχουν μακρά ιστορία μαζί, καθώς η πλειονότητα του χριστιανικού πληθυσμού της Αραβικής Δημοκρατίας είναι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

Πηγή: geopolitics.news

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube