REAL TIME |

Λιβύη 20 Μαΐου 2020

Οι δυνάμεις του GNA κατέλαβαν τις πόλεις Badr και Tiji νότια της αεροπορικής βάσης Al-Watiya

Οι δυνάμεις του GNA κατέλαβαν τις πόλεις Badr και Tiji νότια της αεροπορικής βάσης Al-Watiya

Μία μέρα μετά την ανακατάληψη της αεροπορικής βάσης Al-Watiya, μέσω της επιχείρησης ”Ηφαίστειο Οργής”, τα στρατεύματα του GNA κατάφεραν να ελέγξουν και τις πόλεις Tiji και Badr νότια της βάσης. Οι συγκρούσεις ήταν άνευ σημασίας καθώς οι πλειοψηφία των στρατευμάτων του Haftar είχε αποχωρήσει.

Η κατάληψη των πόλεων ήρθε ως αποκύημα των διαπραγματεύσεων των αξιωματούχων και των δύο περιοχών (συμπεριλαμβανομένης και της Al-Asaba), ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν ομαλά υπό τον έλεγχο των νόμιμων αρχών της Λιβύης και να σταματήσει το προσφυγικό κύμα προς τις γύρω περιοχές.

Πηγές από την δυτική Λιβύη αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις με τις πόλεις Tiji και Badr ολοκληρώθηκαν με επιτυχία πολύ γρήγορα, ενώ οι αξιωματούχοι της Al-Asaba ακύρωσαν τελευταία στιγμή την συμφωνία καθώς δεν κατάφεραν να πείσουν τους γηραιότερους να ταχθούν με το πλευρό της κυβέρνησης του Saraj.

Εν τω μεταξύ στην πόλη Al-Asaba υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων καθώς η διορία παράδοσης της πόλης πλησιάζει και οι κάτοικοί της δεν φαίνεται να θέλουν να παραδώσουν τα όπλα.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.libyaobserver.ly

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube