Weather Icon

Η χώρα θωρακίζεται: Με ταχύτητα προχωράει η κατασκευή και δεύτερου φράχτη (30 χλμ.) στον Έβρο!

Η χώρα θωρακίζεται: Με ταχύτητα προχωράει η κατασκευή και δεύτερου φράχτη (30 χλμ.) στον Έβρο!

«Ασπίδα προστασίας» απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υψώνει στον Έβρο ο Ελληνικός Στρατός, με την κατασκευή δεύτερου φράχτη μήκους 30 χιλιομέτρων, στα σύνορα με την Τουρκία.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα enikos.gr, υπάρχουν δύο διαφορετικού τύπου φράχτες, που υψώνονται ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

φράχτης Έβρος

Το Σώμα Μηχανικών του Στρατού Ξηράς προμηθεύεται διαρκώς υλικά για την κατασκευή τους από μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν επιθυμούν να διαφημίσουν αυτή τη δωρεά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μεγάλη επιχείρηση μεταλλουργίας διέθεσε συνολικά 20 χιλιόμετρα κονσερτίνας και υλικά πασσάλωσης, ενώ και ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας διέθεσε μεγάλες δοκούς.

φράχτης Έβρος

Επιπλέον, πλήθος ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων φορέων δώρισαν μεγάλες ποσότητες από αναλώσιμες πρώτες ύλες για την κατασκευή των εμποδίων, που έχουν, πλέον, τοποθετηθεί σε πολλά σημεία κατά μήκος του ποταμού Έβρου, όπου συνεχώς τοποθετούνται νέα εμπόδια.

Φωτοβολταϊκά πάνελ και προβολείς κάνουν τη νύχτα μέρα

Την ίδια ώρα, στο πλευρό του Στρατού και της Αστυνομίας βρίσκονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι αγόρασαν από την τσέπη τους δέκα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία έχουν συνδεθεί με προβολείς, κάνοντας τη νύχτα μέρα στην περιοχή!

Η δωρεά τους αυτή προς τον Ελληνικό Στρατό, όμως, δεν είναι η μοναδική, καθώς, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στην περιοχή, δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Τις κρίσιμες νύχτες του Φεβρουαρίου, έβγαιναν οργανωμένα με τα τρακτέρ τους για να φωτίζουν τα συνοριακά περάσματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών στον Έβρο.

Στη συνέχεια, για λόγους ασφαλείας, βρήκαν μια άλλη λύση προκειμένου να φωτίζεται η περιοχή. Αγόρασαν φώτα για τρακτέρ, έκαναν καλωδιώσεις και έβαλαν τις μπαταρίες από το τρακτέρ κάτω στο έδαφος και τους προβολείς επάνω στα δέντρα. Με τον τρόπο αυτόν φώτιζαν τα σύνορα στις Φέρες, όπου βρίσκεται και η γνωστή, πλέον, περιοχή Μελισσοκομείο.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube