REAL TIME |

Weather Icon

Η άρση του lockdown δίνει «ανάσα» στο πετρέλαιο

Η άρση του lockdown δίνει «ανάσα» στο πετρέλαιο

Η σταδιακή άρση του οικονομικού και κοινωνικού lockdown σε ολοένα και περισσότερες χώρες αναπτερώνει τις ελπίδες για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων, δίνοντας ώθηση στις τιμές του πετρελαίου.

Η τιμή του μπρεντ ανέκαμπτε 3%, πάνω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει σχεδόν 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Κέρδη σχεδόν 5% και για το αμερικανικό αργό, με τις τιμές πάνω από τα 24 δολάρια το βαρέλι και έπειτα από πτώση 2% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το πετρέλαιο οδεύει προς δεύτερη εβδομάδα κερδών και έχει απομακρυνθεί από τα χαμηλά του Απριλίου, τότε που οι τιμές στο αμερικανικό αργό είχαν υποχωρήσει υπό του μηδενός. Το μπρεντ έχει ανακάμψει περίπου 15% και το αμερικανικό αργό(WTI) περισσότερο από 24%.

«Το πετρέλαιο επιδίδεται σε ράλι, με προσδοκίες για καλύτερη ζήτηση. Υπάρχουν κάποιες ελπιδοφόρες ενδείξεις, αλλά νομίζω ότι η αγορά χρειάζεται να δει περισσότερα ώστε να διατηρηθεί το ράλι», αναφέρει ο Λάχλαν Σο, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων στη National Australia Bank.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube