Weather Icon

Η Αριστερά και οι κάμερες

Η Αριστερά και οι κάμερες

ΤΟ ΠΛΕΟΝ αγαπημένο πολιτικό μάθημα που…

… πασχίζει να διδάξει στην ελληνική κοινωνία από τον Εμφύλιο έως τις μέρες μας η Αριστερά και μάλιστα από θέση ιδεολογικού πλεονεκτήματος (τάχα) είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Ανάλογα με την εποχή φωτίζει και τα γεγονότα. Κάποτε έκανε σημαία της την στέρηση των ατομικών ελευθεριών των στελεχών της, τις διώξεις, τις εξορίες και τις φυλακές. Όχι ακριβοδίκαια όμως διότι ο μεγαλύτερος διώκτης της ήταν οι κυβερνήσεις του Κέντρου, όχι της Δεξιάς. Όχι ακριβοδίκαια διότι το πρότυπο της ΕΣΣΔ δίωξε χιλιάδες αντιφρονούντες. Κάποτε έκανε σημαία της το δικαίωμα των τρομοκρατών να … αρθρογραφούν στον Τύπο. Οι προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη έπρεπε να δημοσιεύονται στις εφημερίδες χάριν της… ελευθεροτυπίας. Ο κεντρώος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που ανέγνωσε στην ”Ελευθεροτυπία” το μανιφέστο της 17 Νοέμβρη για την δολοφονία του γαμπρού του Παύλου κατηγγέλθη ως οπισθοδρομικός όταν αποπειράθηκε να το απαγορεύσει.

Αργότερα η Αριστερά επικέντρωσε την προσοχή της στα δικαιώματα των καταδίκων. Στις πενθήμερες άδειες των κρατουμένων. Επίσης ανέπτυξε την θεωρία για το δικαίωμα της δίκαιης δίκης. Λές και μια δίκη είναι εξ’ ορισμού άδικη! Έπειτα το ενδιαφέρον της εστράφη στις εξελίξεις της επιστήμης. Στην χρήση του DNA για την σύλληψη τρομοκρατών. Εκεί και αν δεν έκανε πόσες παρεμβάσεις, εκεί και αν δεν έκανε πόσες πορείες και πόσες διαμαρτυρίες για εκκρεμείς δίκες κοινωνικών αγωνιστών. Τα τελευταία δέκα χρόνια η Αριστερά έχει επικεντρωθεί σε τρία ατομικά δικαιώματα, τρόπος του λέγειν. Στην παροχή ασύλου σε κάθε παράνομο μετανάστη. Κατ’ αυτήν όλοι περνάνε τα σύνορά μας διώκονται από τις χώρες τους τα πολιτικά τους φρονήματα. Στο δικαίωμα των συντρόφων της να καταλαμβάνουν ιδιοκτησίες του δημοσίου ή και χρεωκοπημένων επιχειρήσεων. Και εσχάτως στην επιλεκτική χρήση ή στην επιλεκτική απαγόρευση της χρήσης καμερών στον δημόσιο χώρο. Όταν νομοθετήθηκαν για πρώτη φορά οι κάμερες στον δημόσιο χώρο και ποινικοποιήθηκε η χρήση της κουκούλας ( επί Υπουργίας Νίκου Δένδια στο Δικαιοσύνης το 2009) η Αριστερά έδωσε κάλυψη στους αναρχικούς να τις σπάνε και να τις καταστρέφουν στην Πλατεία Συντάγματος. Δεν ήθελαν να ”φακελώνονται” τα πρόσωπά τους στις πορείες. Δεν ήθελαν να βλέπει το κράτος ποιος ρίχνει τις μολότωφ στις ‘’Μαρφίν ‘’των Αθηνών. Δεν ήθελαν όταν επρόκειτο για πορείες υπέρ των μεταναστών να βλέπει το κράτος ποιοι κάνουν μπίζνες με την στέγαση των μεταναστών και ποιοι είναι οι κοινωνικοί αγωνιστές που καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια για να τα μετατρέψουν σε ορμητήρια εμπορίας ναρκωτικών. Δικαιολογημένα δεν ήθελαν, όπως αποδεικνύεται τώρα με τις μισθώσεις ακινήτων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε ΜΚΟ μεταναστών. Δικαιολογημένα δεν ήθελαν από τα ευρήματα των αρχών στις καταλήψεις. Δικαιολογημένα δεν ήθελαν γιατί τα δικαιώματα είναι μπίζνες. Μέχρι να εμφανιστεί η Ακροδεξιά, λοιπόν, η Αριστερά ήταν τσακωμένη με τις κάμερες στον δημόσιο χώρο. Από την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής και μετά όμως η Αριστερά αλλάζει. Όταν οι κάμερες συλλαμβάνουν τον Μπαρμπαρούση να κλωτσά πάγκους μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές, όταν οι κάμερες αποκαλύπτουν ποιοι ακροδεξιοί ξυλοκοπούν δημοσιογράφο που πήγε να καταγράψει τα πρόσωπά τους σε πορεία, όταν κάμερες φωτίζουν τι συνέβη στο Κερατσίνι λίγο πριν και λίγο μετά από την δολοφονία Φύσσα, όταν οι κάμερες δείχνουν πως καταστρέφουν τις καταλήψεις οι κοινωνικοί αγωνιστές, όταν οι κάμερες δείχνουν τα ΜΑΤ να δέρνουν διαδηλωτές τότε η Αριστερά όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών των ακροδεξιών, αλλά τις αποδέχεται τις κάμερες και σιωπηρώς. Την εξυπηρετούν. ‘’ Βίντεο-ντοκουμέντο ‘’ τότε οι κάμερες!

Για τη συνέχεια EstiaNews

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube