REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 25 Μαΐου 2020

Η “αγία” οικογένεια της Τουρκίας “σκοτώνεται” για τη διαδοχή στο “σουλτανάτο”

Η “αγία” οικογένεια της Τουρκίας “σκοτώνεται” για τη διαδοχή στο “σουλτανάτο”

Στα ενδότερα του υπερπολυτελούς παλατιού στην Άγκυρα, φτιαγμένου για να υποδηλώνει τη μεγαλοπρέπεια και τις φιλοδοξίες του νεοοθωμανού ηγέτη, οι εσωτερικές έριδες φουντώνουν. Μετά από δύο δεκαετίες παντοκρατορίας, ο “θρόνος” του “σουλτάνου” μοιάζει ασταθής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τριγμοί αυτοί επηρεάζουν και την οικογένεια Ερντογάν. Επηρεάζει τα τέκνα που δεν αναγκάστηκαν ποτέ να “ματώσουν” στην αρένα της πολιτικής, ούτε διαθέτουν την χαλύβδινη αποφασιστικότητα του πατέρα τους.

Γράφει η ΝΕΦΕΛΗ ΛΥΓΕΡΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Ο Ερντογάν έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι γυναίκες οφείλουν να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Ο ίδιος έχει τέσσερα. Το διακύβευμα γι’ αυτά δεν είναι μόνο η εξουσία, αλλά σύμφωνα με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς, ο πλούτος της οικογένειας που ξεπερνάει κατά πολύ τα 60 εκατ. ευρώ.

Οι διχόνοιες αποτελούν, άλλωστε, αναπόσπαστο μέρος της διαδοχής. Όπως και να έχει, η μετάβαση προοιωνίζεται τεταμένη. Η σύγκρουση των τέκνων Ερντογάν ήδη προκαλεί διαμεσολαβητικές παρεμβάσεις ισχυρών παραγόντων. Ο “βασιλεύς” ζει, αλλά οι “πρίγκιπες” ήδη ερίζουν στα παρασκήνια!

Κατά μία εκδοχή, διάδοχος του Ερντογάν στην πολιτική είναι ο γαμπρός του, ο “ατσαλάκωτος” Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που έχει παντρευτεί την κόρη του Τούρκου προέδρου Έσρα. Αρχικά, ο γαμπρός τοποθετήθηκε στο υπουργείο Ενέργειας και μετά στο καυτό υπουργείο Οικονομικών.

Γιατί, όμως, να μην προωθήσει έναν από τους γιούς του; Ακόμα και ο ίδιος, παρά τις πατρικές παρωπίδες, έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτοί έχουν φθαρεί, εξαιτίας της εμπλοκής τους σε σκάνδαλα και έτσι έχουν “καεί” πολιτικά.

Διατηρούν offshore και λογαριασμούς στη Νήσο Μαν της Βρετανίας, βρίσκονται πίσω από εταιρείες, επενδύσεις και δημόσια έργα. Ο δευτερότοκος γιος, ο Μπιλάλ είχε πιαστεί στα δίχτυα της Δικαιοσύνης με κατηγορίες για οικονομική διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παρεμβάσεις στη λειτουργία των ΜΜΕ, παράνομες μεταβιβάσεις κρατικής γης, διώξεις δημοσιογράφων, δικαστών, εισαγγελέων και αστυνομικών, μπίζνες με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου και πολλά ακόμα.

Ακόμα τον στοιχειώνει η καταγεγραμμένη συνομιλία του 2013, στην οποία ο πατέρας του τού ζητάει επιτακτικά να «ξεφορτωθεί όλα τα χρήματα από το σπίτι». Τότε, είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως ότι εκτός από το ζήτημα της διαφθοράς, ο Μπιλάλ δεν θύμιζε και “σπίρτο αναμμένο”. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube