Weather Icon
Συρία , Τουρκία 25 Μαΐου 2020

H Toυρκία αναπτύσσει πυραυλικά συστήματα αεράμυνας πλησίον Ρωσικής αεροπορικής βάσης στην Συρία

H Toυρκία αναπτύσσει πυραυλικά συστήματα αεράμυνας πλησίον Ρωσικής αεροπορικής βάσης στην Συρία

ΔΑΜΑΣΚΟΣ -Ο Τουρκικός Στρατός ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα αεράμυνας πλησίον ρωσικής αεροπορικής βάσης στην Συρία, σύμφωνα με έκθεση του Aviation.Pro η οποία στηρίζεται σε δορυφορικές φωτογραφίες οι οποίες έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι δορυφορικές φωτογραφίες απεικονίζουν την ανάπτυξη αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων ΜΙΜ-23 με δυνατότητα προσβολής στόχων στα 80 χιλιόμετρα, πλησίον της Ρωσικής αεροπορικής βάσης Khmeimim.

Θεωρητικά, οι Τουρκικοί πυραυλικοί σχηματισμοί είναι ικανοί να καταρρίψουν οποιοδήποτε Ρωσικό ή Συριακό μαχητικό αεροσκάφος εντός του πεδίου βολής τους. Σύμφωνα με την έκθεση, το πεδίο εύρος της βολής των πυραύλων αυτών είναι τα 35 χιλιόμετρα, λόγω των μη αποτελεσματικών ραντάρ τους.

Η σημασία της ανάπτυξης τέτοιων πυραυλικών συστημάτων πλησίον της βάσης Khmeimim παραμένει ανεπιβεβαίωτη από επίσημα τουρκικά χείλη. Η αυξανόμενη Ρωσική κυριαρχία στην περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε νέες ένοπλες εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, καθώς ο Τουρκικός Στρατός σπεύδει συνεχώς με τέτοιες κινήσεις να υποστηρίξει τις ισλαμικές πολιτοφυλακές στις περιοχές της Συρίας.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή:  bulgarianmilitary.com

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube