Weather Icon
ΗΠΑ 18 Μαΐου 2020

H νέα Αμερικανική Διαστημική Αρχιτεκτονική για την ανίχνευση υπέρ-υπερηχητικών πυραύλων

H νέα Αμερικανική Διαστημική Αρχιτεκτονική για την ανίχνευση υπέρ-υπερηχητικών πυραύλων

Η Υπηρεσία Διαστημικής Ανάπτυξης SDA  θέλει να θέσει ένα αρχικό πλέγμα δορυφόρων ικανών να εντοπίζουν την πορεία και την εκτόξευση υπέρ-υπερηχητικών όπλων, μέχρι το έτος 2022, σύμφωνα με προσχέδιο αίτημα που έθεσε η Υπηρεσία σε μέλη του Κογκρέσου στις 11 Μαΐου.

Ενώ το προσχέδιο εξετάζεται, η SDA ετοιμάζει για εκτόξευση την πρώτη δέσμη 20 δορυφόρων το έτος 2022, πράττοντας το πρώτο βήμα προς τον τελικό στόχο, σύμφωνα με τον οποίο 100 Αμερικανικοί δορυφόροι θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την Γη. Η Υπηρεσία υιοθετεί μία προσέγγιση σπειροειδούς ανάπτυξης, εγκαινιάζοντας πρόσθετους δορυφόρους με όλο και πιο προηγμένες δυνατότητες.

Η δεύτερη δέσμη θα περιλαμβάνει 150 δορυφόρους και θα επιχειρεί πλήρως το 2024.

Σύμφωνα με το προσχέδιο RFP, η Υπηρεσία επιθυμεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει οκτώ Wide Field of View, ή WFoV, δορυφόρους με αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας, ικανούς να επιδείξουν μία αρχική υπερηχητική δυνατότητα εντοπισμού πυραύλων.

Οι οκτώ δορυφόροι θα μπορούν να συνδέονται με το δίκτυο ηλεκτρονικών μεταφορών της SDA, γεγονός που οδηγεί στη δημιουργία ενός δορυφορικού δικτύου με οπτικές διαδορυφορικές συνδέσεις. Αυτό θα επιτρέπει στα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες WFoV να ρέουν από δορυφόρο σε δορυφόρο και τέλος να φτάνουν στο κέντρο ελέγχου για περαιτέρω επεξεργασία.

Επιπλέον η SDA ευελπιστεί να εκτοξεύσει δορυφόρους Medium Field of View στα μέσα του 2023.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι στόχοι τω οκτώ δορυφόρων WFoV σύμφωνα με το προσχέδιο:

  • Ανάπτυξη και παράδοση διαστημικών οχημάτων με ενσωματωμένους αισθητήρες  υπέρυθρων, δεδομένης της δυνατότητας ανίχνευσης και επεξεργασίας υπερηχητικών οχημάτων σε χαμηλή τροχιά εντός της Γης.
  • Συνεχόμενος έλεγχος των επιδόσεων των διαδρομών επικοινωνίας του ηλεκτρικού σήματος από δορυφόρο σε δορυφόρο.
  • Ενοποίηση των δικτυοκεντρικών πλεγμάτων μεταφοράς των πληροφοριών σε ένα ενιαίο επίπεδο μεταφοράς.
  • Αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο οι αλγόριθμοι και οι υποδομές επικοινωνιών μπορούν να ενοποιήσουν τα επίπεδα μεταφοράς της πληροφορίας.
  • Ανάπτυξη ενός προπλάσματος  λειτουργιών με σκοπό την παγκόσμια παρακολούθηση και επεξεργασία δεδομένων μέσω των νέων δορυφορικών αισθητήρων. 

Η κυκλοφορία του προσχεδίου λαμβάνει χώρα λίγο μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων, η οποία σκοπεύει να θέσει σε τροχιά τον πρώτο δορυφόρο της Blackjack το 2021. Με το project Blackjack η DAPRA επιδιώκει να αναδείξει την αξία των δορυφόρων χαμηλής τροχιάς στο Υπουργείο Άμυνας. Οι μικροί δορυφόροι θα έχουν δυνατότητες δικτυοκεντρικής ενοποίησης και κατάδειξης στόχων σε διάφορα υψόμετρα εντός της Γης.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.c4isrnet.com

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube