REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 18 Μαΐου 2020

Για το υψηλής τεχνολογίας οπλοστάσιο της Ρωσίας μίλησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Για το υψηλής τεχνολογίας οπλοστάσιο της Ρωσίας μίλησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε πως η υψηλή τεχνολογία βοηθά στη δημιουργία όπλων που εγγυούνται την ασφάλεια της Ρωσίας.

Τα νέα στρατηγικά όπλα της χώρας παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση ο Βλαντίμιρ Πούτιν, συμπεριλαμβανομένου του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Σάρματ (Sarmat), μη επανδρωμένων υποβρύχιων σκαφών καθώς και του υπερηχητικού πυραύλου Κινζάλ (Kinzhal).

Σε συνέντευξή του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η ανεπτυγμένη επιστήμη είναι προαπαιτούμενο για τη δημιουργία τέτοιων εξελιγμένων όπλων. «Πως θα το είχαμε κάνει αυτό, αν δεν είχαμε βασική επιστήμη, επιστημονικά σχολεία, υψηλού επιπέδου επαγγελματίες; Θα ήταν αδύνατον» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας πως αυτή την στιγμή, η Μόσχα κατέχει όπλα που δεν διαθέτει καμία άλλη χώρα.

Το περασμένο έτος ο πρόεδρος είχε δηλώσει πως η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει μοναδικό οπλοστάσιο, μετά από την επιτυχημένη δημιουργία υπερηχητικών όπλων. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε υπογραμμίσει πως, ο στόχος της υψηλής τεχνολογίας είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ρωσίας, μπροστά στις αναπτυσσόμενες απειλές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στις 15 Μαΐου πως ο στρατός της χώρας του εργάζεται για τη δημιουργία ενός πυραύλου, τον οποίο χαρακτήρισε «σούπερ ντούπερ» (super duper missile), ο οποίος θα είναι 17 φορές ταχύτερος από ότι οι υπόλοιποι πύραυλοι.

Τον Δεκέμβριο του 2019 ο πρόεδρος Πούτιν είχε σημειώσει πως, η Ρωσία προηγείται στα υπερηχητικά όπλα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε αποκαλύψει το υπερηχητικό όχημα Avangard, το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τόσο συμβατικών, όσο και πυρηνικών φορτίων, καθώς και στην αποκάλυψη του υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal.

Εκτός από τα υπερηχητικά όπλα, η Μόσχα αναπτύσσει και άλλα όπλα υψηλής τεχνολογίας, όπως τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο RS-28 Sarmat, με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου βάρους 10 τόνων. Σύμφωνα με αναφορές, η ένταξή του στο οπλοστάσιο της Ρωσίας θα γίνει το 2021.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube