Weather Icon
ΙΣΤΟΡΙΚΑ , Κοινωνία 1 Μαΐου 2020

Γι’ αυτούς δεν παρέλασε κανένας

Γι’ αυτούς δεν παρέλασε κανένας
Εργατική Πρωτομαγιά αύριο, ημέρα σύμβολο για την Αριστερά και όχι μόνο. Ημέρα που στη Σοβιετική Ένωση αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές με μεγαλειώδες παρελάσεις παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, για την επέτειο των 4 νεκρών της απεργίας του Σικάγο το 1886.
Στη Σοβιετική Ένωση που την 23 Φεβρουαρίου του 1921 όταν οι εργάτες της Πετρούπολης απέργησαν για καλύτερο μισθό και κατάργηση των αστυνομικών περιορισμών της κυκλοφορίας των αγαθών , των ιδεών και των ανθρώπων; Ο «Θεματοφύλακας» όμως των εργατικών δικαιωμάτων ΛΕΝΙΝ, κατέστειλε την απεργία αυτή με τις Ένοπλες Δυνάμεις συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντας τους πρωτεργάτες της απεργίας.
Στη Σοβιετική Ένωση που την 7 Μαρτίου του 1921 οι Ναύτες της Κρονστάνδης (πρωτεργάτες της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917), εξεγέρθηκαν ζητώντας ελευθερίες και εργατικά δικαιώματα για να αντικρύσουν τις κάννες των όπλων του Κόκκινυ Στρατού; Μεγάλος αριθμός από τους εξεγερμένους ναύτες εκτελέσθηκε επί τόπου ή μεταφέρθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Σιβηρία, ενώ οι περισσότεροι διέφυγαν στη γειτονική Φινλανδία. Σύμφωνα με τα σοβιετικά αρχεία, ο Κόκκινος Στρατός έχασε 527 άνδρες, ενώ 3285 ήταν οι τραυματίες. Οι απώλειες για τους εξεγερμένους ανήλθαν σε 1000 νεκρούς και 2000 τραυματίες. 2500 συνελήφθησαν και 8000 διέφυγαν στη Φιλανδία.
Στη Σοβιετική Ένωση που την 1 Γενάρη του 1978 την απεργία χιλιάδων ανθρακωρύχων στην ΕΣΣΔ, με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Αλεξάνδροβιτς Κλεμπάνοφ και μια ομάδα περίπου 200 συνδικαλιστών, που ζητούσαν ελευθερίες και καλύτερες συνθήκες εργασίας; Αντ΄ αυτού, χαρακτηρίστηκαν από ιατρικές επιτροπές σαν ψυχασθενείς και κλείστηκαν σε ψυχιατρεία για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Στη Σοβιετική Ένωση που την 1 Ιουνίου του 1962 στη νότια Ρωσία στη πόλη Νοβοτσερκάσκ, οι εργάτες διαμαρτυρήθηκαν για την απροειδοποίητη αύξηση της τιμής του κρέατος στα εστιατόρια του εργοστάσιου κατασκευής τρένων που δούλευαν; Χιλιάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος διαμαρτυρόμενοι. Η αστυνομία άνοιξε πυρ και εκατοντάδες διαδηλωτές έπεσαν νεκροί οι οποίοι θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους. Κανείς δε ξέρει τον ακριβή αριθμό.
Γι’ αυτούς δεν παρέλασε ποτέ κανείς…..

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube