Weather Icon

Γερουσιαστής Φράνκ Παλόνε και ANCA καλούν τις ΗΠΑ να καταδικάσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις του Αζερμπαϊτζάν

Γερουσιαστής Φράνκ Παλόνε και ANCA καλούν τις ΗΠΑ να καταδικάσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις του Αζερμπαϊτζάν

Liana Manukyan 

Οι ηγέτες της Επιτροπής του Hay Dat των ΗΠΑ και ο συμπρόεδρος της Επιτροπής του Κογκρέσου για τις Αρμενικές Υποθέσης, Φρανκ Παλόνε, απέστειλαν δύο ξεχωριστές επιστολές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και στους συμπροέδρους της Ομάδας του Μινσκ σε σχέση με τους κινδύνους των στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με το Armenpress στη δήλωση της Επιτροπής Hay Dat των ΗΠΑ, της διοίκησης των ΗΠΑ και των συμπροέδρων της Ομάδας του Μίνσκ του ΟΑΣΕ αναφέρεται ότι αυτές οι ενέργειες παρουσιάζουν σοβαρούς κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων του Αζερμπαϊτζάν.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Φρανκ Παλόνε και όλους όσους συμμετείχαν στην πρωτοβουλία να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα για τις απερίσκεπτες ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν εν μέσω της πανδημίας», – δήλωσε η Διευθυντής Επικοινωνιών της ANCA Τερέζα Εριμιάν.

Ο Φρανκ Παλόνε και οι ηγέτες της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής (ΑΝΚΑ) την πρώτη επιστολή απέστειλαν στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαϊκ Πομπέο και στον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Μάρκ Εσπέρ, και τη δεύτερη – στους συμπροέδρους της Ομάδας του Μίνσκ του ΟΑΣΕ. Στην επιστολή σημείωσαν, ότι αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις αποτελούν απειλή, παραβιάζουν διπλωματικές συμφωνίες και μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την ασφάλεια στον Νότιο Κούκασο σε μια εποχή που ο κορωνοϊός χτυπάει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές σε όλο τον κόσμο

Στις επιστολές τους, κάλεσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συμπροέδρους της Ομάδας του Μίνσκ του ΟΑΣΕ να καταδικάσουν δημοσίως τις στρατιωτικές ασκήσεις στο Αζερμπαϊτζάν.

Στη επιστολή προς τον Υπουργό Μαϊκ Πομπέο και τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ εκφράζεται επίσης ανησυχία για τα 100 εκατομμύρια δολάρια βοήθεια των ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: Δημόσια Ραδιοφωνία Αρμενίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube