Weather Icon

ΓΕΑ: Η αναβάθμιση των F-16 συνεχίζεται χωρίς αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα

ΓΕΑ: Η αναβάθμιση των F-16 συνεχίζεται χωρίς αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα

Χωρίς αποκλίσεις από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα συνεχίζεται η αναβάθμιση των ελληνικών F-16, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Η αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 συνεχίζεται σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη.

«Οι εργασίες στο πρώτο F-16 που θα αποτελέσει και το πρωτότυπο αεροσκάφος της αναβάθμισης έχουν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και συνεχίζονται σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα χωρίς αποκλίσεις» τονίζει το ΓΕΑ.

Όπως αναφέρει, οι εργασίες θα εκτελεστούν στην ΕΑΒ ΑΕ και το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναβάθμιση συστημάτων των F-16 σε διαμόρφωση VIPER.

«Το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 περιλαμβάνει την αναβάθμιση συστημάτων των αεροσκαφών σε διαμόρφωση VIPER, το οποίο θα διαρκέσει περίπου οκτώ έτη με τις τελευταίες παραδόσεις αεροσκαφών το 2027, ενώ οι εργασίες αναβάθμισης θα εκτελεστούν στην ΕΑΒ ΑΕ» αναφέρει, επίσης, το ΓΕΑ.

Ακολουθεί η πλήρης Ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΑ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, με αφορμή πρόσφατα άρθρα που είδαν το φως της δημοσιότητας, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
– το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 περιλαμβάνει την αναβάθμιση συστημάτων των αεροσκαφών σε διαμόρφωση VIPER, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 8 έτη με τις τελευταίες παραδόσεις αεροσκαφών το 2027, ενώ οι εργασίες αναβάθμισης θα εκτελεστούν στην ΕΑΒ ΑΕ.

– οι εργασίες στο πρώτο F-16, που θα αποτελέσει και το πρωτότυπο αεροσκάφος της αναβάθμισης, έχουν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και συνεχίζονται σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα χωρίς αποκλίσεις.

Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γκουμάτσης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube