REAL TIME |

Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 1 Μαΐου 2020

Γάλλος στρατηγός Dominique Delawarde*: Covid-19 – Κατάσταση την 1η Μάιου 0:00 GMT

Γάλλος στρατηγός Dominique Delawarde*: Covid-19 – Κατάσταση την 1η Μάιου 0:00 GMT

Εισαγωγικές παρατηρήσεις:

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενα δελτία, η εκστρατεία κατά της Κίνας και της Ρωσίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Δύση. Πρέπει να θυμηθούμε τον διπλό στόχο των δυτικών διακυβερνήσεων σε αυτήν την περίπτωση : 

1 – Να εκτραφούν από την καταστροφική διαχείριση τους της πανδημίας βρίσκοντας έναν αποδιοπομπαίο τράγο,

2 – να προετοιμάσουν τις δυτικές κοινές γνώμες και τα επιτελεία να εγγραφούν τη Κίνα και τη Ρωσία ως κυριότερους  εχθρούς του ΝΑΤΟ κατά την αναβάθμιση της στρατηγικής αντίληψης που βρίσκεται σε εξέληξη.

Οι πολιτικοί, αλλά και οι ειδικές υπηρεσίες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι αυτοαποκαλούμενοι εμπειρογνώμονες που τους στηρίζουν, έβαλαν στο μυαλό τους να θεσπίσουν μια κινεζική ευθύνη για την πανδημία και τις ζημιές που προκαλεί και, γιατί όχι, να πιέσουν για «πολεμικές αποζημιώσεις» για να αντισταθμιστούν οι ζημιές που υπέστησαν.  

Σε αυτήν την υπόθεση, ο « δυτικός συνασπισμός » δεν στερείται ούτε ύφους ούτε θράσους.  Υπενθυμίζω ότι ο ένοπλος βραχίονας αυτού του συνασπισμού (όλες ή μέρος των χωρών μελών του ΝΑΤΟ) έχει ρίξει πάνω από ένα εκατομμύριο βόμβες από το 1995 σε χώρες που δεν είχαν επιτεθεί σε κανένα από τα μέλη του. Αυτός ο συνασπισμός έχει σπείρε χάος και προκάλεσε τον άμεσο ή έμμεσο θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων για 30 χρόνια, τις περισσότερες φορές χωρίς συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών και με ψευδείς δικαιολογίες που όλοι γνωρίζουν σήμερα (Όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν,  ψευδείς σφαγές του Ράκακ ή της Βεγγάζης, επιθέσεις με χημικά αέρια υπό ψευδή σημαία στη Συρία …).        

Ποτέ δεν έχει καταβληθεί η παραμικρή « πολεμική αποζημίωση » από τα επιθετικά κράτη παρίας (Δυτικά) στις καταστραφείσες και ερειπωμένες χώρες που άφησαν μετά τις καταστροφικές επεμβάσεις τους (Σερβία, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Αφγανιστάν). Αντίθετα, κατά την εφαρμογή του νόμου του ισχυρότερου, αυτός ο δυτικός συνασπισμός πάντα προσπάθησε να επωφεληθεί από τις αυτοτελείς παρεμβάσεις του, λεηλατώντας τους πόρους των παράνομα κατεχόμενων χωρών (σήμερα το συριακό και ιρακινό πετρέλαιο).  

Όσον αφορά τους ιούς, οι Δυτικοί δημιούργησαν έναν μέσω των θανατηφόρων παρεμβολών και της απανθρωπιάς τους (ταπείνωση του Αμπού Γκράιμπ, βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο) : είναι αυτός της τρομοκρατίας. Στο τέλος, ο τελευταίος θα είναι πιο θανατηφόρος και πιο δύσκολος να εξαλειφθεί από εκείνο που προκάλεσε τη Covid-19.  

Έτσι, το να τολμάς να ζητήσεις αποζημιώσεις για αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια θεϊκή τιμωρία (οι πέντε δυτικές χώρες που έχουν πληγωθεί το περισσότερο σήμερα είναι, από μια περίεργη σύμπτωση, εκείνες που συμμετείχαν πιο ενεργά στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ), είναι παραλήρημα ή φάρσα.  

Για να σας δώσω μια ιδέα της κινεζικής αντίδρασης στις παράλογες αξιώσεις ορισμένων δυτικών χωρών, αφήνω στον καθένα τη φροντίδα  να διαλογιστεί σε αυτό το τελευταίο κείμενο ενός κινέζου διπλωμάτη που δημοσιεύτηκε στο Παρίσι με τον τίτλο : « Γιατί η επιδημία Covid-19 είναι τόσο πολιτικοποιημένη; ».    

Οι Κινέζοι δεν είναι πλέον μόνοι, θα βγουν πιο δυνατοί από την κρίση από το τι ήταν όταν εισήλθαν και μπορεί ακόμη και να θέλουν να το εκμεταλλευτούν για να αλλάξουν ορισμένους κανόνες στο παγκόσμιο οικονομικό παιχνίδι. Το παρακάτω δεύτερο κείμενο, στα Αγγλικά, μας δείχνει ότι σκέφτονται όλο περισσότερο από ποτέ να αμφισβητήσουν τον ρόλο του « βασιλιά δολαρίου » :   

*ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ DOMINIQUE DELAWARDE

Επικεφαλής ε.α. για «Ενημέρωση – Υπηρεσία πληροφοριών – ηλεκτρονικό Πόλεμο» στο γαλλικό Επιτελείο των Ε.Δ. για τον επιχειρησιακό προγραμματισμό

 Συνέχεια στο Réseau International

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube