REAL TIME |

Weather Icon

«Φιέστα» Ερντογάν για την Αλωση: Διαβάστηκε το Κοράνι στην Αγία Σοφία – Εντονη αντίδραση Αθήνας

«Φιέστα» Ερντογάν για την Αλωση: Διαβάστηκε το Κοράνι στην Αγία Σοφία – Εντονη αντίδραση Αθήνας

Με ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, αλλά και με μια προκλητική «φιέστα» στον εξωτερικό της χώρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε πράξη το βράδυ της Παρασκευής όσα είχε προαναγγείλει  για τον εορτασμό της επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Σχετικά με το πρώτο, άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας. Το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της αλλά και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών»

Τις εκδηλώσεις, που έγιναν χωρίς κόσμο λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, μετέδωσε ζωντανά η τουρκική τηλεόραση, ενώ και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος πραγματοποίησε ανάρτηση στο Twitter, αποτυπώνοντας το σκηνικό που είχε στηθεί.

Ομοίωμα του τείχους είχε στηθεί έξω από την Αγιά Σοφία, ενώ οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από το πρωί, όταν ο Ερντογάν χαιρετούσε το πλήθος στα σκάφη που διέσχισαν τον Βόσπορο.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube