Weather Icon

Έτσι δεν πλουτίσαμε τους… Νεκροθάπτες

Έτσι δεν πλουτίσαμε τους… Νεκροθάπτες

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος

Η ΠΡΩΤΗ φάση της Άμυνάς μας σε Ελλάδα και Κύπρο, διεξάγοντας νυχθημερόν επί δύο ολόκληρους μήνες, Μάρτιο και Απρίλιο, τον πρωτόγνωρο, σκληρό και χωρίς πρότερη γνώση και πείρα, παλλαϊκό αγώνα, πέτυχε ν’ ανακόψει την φρικτή προέλαση της θανατηφόρας πανδημίας του Κορωνοϊού.

Αλλού, σε άλλες χώρες, οι εκεί κυβερνήσεις, φάνηκαν απρόθυμες και ανίκανες ν’ αντιτάξουν εγκαίρως την πρέπουσα Πάνδημη Άμυνα για ν’ ανακόψουν την αστραπιαία εξάπλωση του αόρατου και εν πολλοίς ανεξιχνίαστου θανατηφόρου Κορωνοϊού, στον κεραυνοβόλο πόλεμο (Μπλίτσκριγκ – Blitzkrieg κατά τον ναζιστικόν όρο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) που εξαπέλυσε κατά της ανθρωπότητας. Αλλού, σε άλλες χώρες, δυστυχώς θρηνούμε, δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, σωρηδόν μεταφερόμενα φέρετρα και ομαδικούς τάφους αζήτητων σορών…

– Σ’ ΕΜΑΣ ΕΔΩ, Ελλάδα και Κύπρο, σ’ αυτόν τον πόλεμο, εγκαίρως και διαρκώς, οι Κυριακός Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης αίφνης αποδείχθηκαν στην πράξη ικανοί αρχιστράτηγοι. Επικεφαλής ικανών και αποτελεσματικών στρατηγείων διεύθυνσης του πρωτόφαντου αγώνα της Πάνδημης Άμυνας.

– Σ’ ΕΜΑΣ ΕΔΩ, Ελλάδα και Κύπρο, σ’ αυτόν τον πόλεμο, εγκαίρως και διαρκώς, το σύνολο των πολιτών, το σύνολο του πληθυσμού, ολόκληρος ο λαός, με συνειδητή πειθαρχία, επαρκώς πληροφορημένος για το είδος της θανατηφόρας απειλής και πεπεισμένος για την ορθότητα των μέτρων, ακόμη και των πιο σκληρών, που για πρώτη φορά στην ζωή του κλήθηκε να εφαρμόσει, συντάχθηκε και αυτοεπιστρατεύτηκε στην παλλαϊκή άμυνα.

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Αυτά τα δύο γεγονότα του δίμηνου μέχρι τώρα ελληνικού αμυντικού αγώνα,

(α) συμπεριφορά ηγεσίας

(β) συμπεριφορά λαού,

δίδουν ήδη «πλούσια ύλη» ώστε:

Οι πιο ανοιχτόμυαλοι πολιτικοί επιστήμονες και όλες οι άλλες συναφείς και παραπλήσιες ειδικότητες επιστημόνων και δημοσιολόγων, απαλλασσόμενοι από παλαιότερες παρωπίδες (ίσως;) επιστημοσύνης, να διατρέξουν μελετώντας επωφελέστερα τα δύο συγκεκριμέμα «κεκτημένα» μας. Όπως, κατ’ αναλογίαν, οι επιστήμονες Υγείας σε όλον τον κόσμο, τώρα μελετούν τον άγνωστο θανατηφόρο Κορωνοϊό της πανδημίας, αναζητώντας τα φάρμακα και τους τρόπους εξουδετέρωσής του. Έτσι άλλωστε μας το δίδαξαν και ο Θουκυδίδης και ο Ιπποκράτης, «πατέρες» θεωρούμενοι, ο ένας της πολιτικής επιστήμης κι ο άλλος της ιατρικής…

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, καλούμαστε, ηγεσία και λαός, να διεξάγουμε το 2ο στάδιο του αγώνα. Έχουμε ήδη εκπαιδευτεί επαρκώς στο 1ο στάδιο. Περισσότερο απ’ ότι εκπαιδευτήκαμε παλαιότερα οι επί 40ήμερο κλεισμένοι χωρίς άδειες, ή επαφές με τους έξω, μέχρι ορκωμοσίας, στα Κέντρα Εκπαιδεύσεων Νεοσυλλέκτων, φαντάροι της Εθνικής Φρουράς μας.

– Έχουμε συνεπώς όλα τα προσόντα, όλη τη γνώση και όλη τη συνείδηση καθήκοντος, ώστε να μην επιτρέψουμε στους «πράκτορες του Κορωνοϊού» να διεισδύσουν στις γραμμές μας και να ναρκοθετήσουν τις αμυντικές μας οχυρώσεις.

– Για να μην μεταφέρουμε τον ύπουλο Κορωνοϊό στα σπίτια μας, στις εργασίες μας, στις συναναστροφές μας.

– Για να μην ξανακλειδωθούμε σε 14ήμερες καραντίνες.

– Για να μην χρειαστούμε νοσοκομεία αναφοράς και μονάδες εντατικής θεραπείας.

– Για να μείνουν με λιγότερες δουλειές οι νεκροθάπτες, οι ιατροδικαστές κ.ο.κ.

ΒΕΒΑΙΩΣ και μας έλειψαν οι αγκαλιές και τα φιλιά και τα εβίβα και η φυσική επαφή με τις αγαπημένες και τους αγαπημένους μας και τους συναδέλφους μας στη δουλειά και τους συνεστιαζόμενους και ομοτράπεζους και της καθεμιάς και καθενός κολλητούς στην κοινωνική μας ζωή. Και βεβαίως αυξήσαμε κατά πολύ τις επαφές μας – εξ αποστάσεως – μέσω διαδικτυακής ψηφιακής τεχνολογίας και τις τηλεφωνικές μας καθημερινές αναζητήσεις των αγαπημένων μας των πιο ευπαθών ηλικιών με τα πλήθος «υποκείμενα νοσήματα» που κι αυτά πρώτη φορά μπήκαν στο λεξιλόγιό μας.

ΒΕΒΑΙΩΣ και οι ιθύνοντες που αποφασίζουν την κλιμάκωση ή την αποκλιμάκωση των διαφόρων μέτρων κάνουν και λαθάκια και λάθη και λαθάρες, σε αυτόν τον άγνωστης διάρκειας πρωτόφαντο αγώνα εναντίον ενός διαρκώς αναζητούμενης υπόστασης και εμβέλειας θανατηφόρου εχθρού.

– Αλλά το επίτευγμά τους στον ήδη δίμηνο αγώνα, μας δίδει κουράγιο να τους εμπιστευόμαστε.

– Και συνειδητά να «φτύνουμε» και να αποτασσόμαστε τον συρφετό των αυτοδιορισθέντων «ειδικών» των Μέσων (αντι)Κοινωνικής Δικτύωσης.

– ΔΙΟΤΙ κι εμείς, όπως όλος ο λαός μας σε Ελλάδα και Κύπρο και όπως ο Μητσοτάκης και ο Αναστασιάδης (και μπράβο τους) εμπιστευόμαστε και τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Λεόντιο Κωστρίκη. Και γι’ αυτούς θα προσευχόμαστε το «εις έτη πολλά» όταν γυρίσουμε και στις εκκλησιές μας.

Ελληνίδες και Έλληνες ο αγών συνεχίζεται. Ξέρουμε – μάθαμε – πώς θα τον διεξάγουμε.Εμπρός προς τη νίκη χωρίς απώλειες. Αργότερα, θα έχουμε όλον τον καιρό για να… ξανα-φαγωθούμε στα κομματικά μας, στις πλεονεξίες μας και στους άλλους εγωϊσμούς της ανθρώπινης μας φύσης

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube