REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , ΝΑΤΟ , Τουρκία 17 Μαΐου 2020

Επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ζητά η Τουρκία: Πρέπει να σταματήσουμε τον στρατάρχη Haftar

Επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ζητά η Τουρκία: Πρέπει να σταματήσουμε τον στρατάρχη Haftar
Η Τουρκία καταδίκασε με έντονο τρόπο τον επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) κατηγορώντας τον ότι εντείνει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων
Επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ζητά η Τουρκία, προκειμένου να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων του στρατάρχη Khalifa Haftar.
Η Τουρκία καταδίκασε με έντονο τρόπο τον επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) κατηγορώντας τον ότι εντείνει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων.
Με τη δήλωσή της η Άγκυρα καλεί το ΝΑΤΟ να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει τον LNA και τους υποστηρικτές του, ειδικά την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γαλλία.
«Ο Haftar και οι υποστηρικτές του έχουν γίνει πιο επιθετικοί ξεκινώντας επιθέσεις εναντίον αμάχων», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, συγκρίνοντας τις επιχειρήσεις αυτές με την  «επιθετικότητα του συριακού καθεστώτος εναντίον του λαού του».
«Στοχεύουν πολίτες, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων. Γιατί αυτή η επιθετικότητα;! Επειδή αρχίζουν να χάνουν στο πεδίο της μάχης », αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Άγκυρα εκτιμά ότι η μόνη λύση στη Λιβύη είναι η πολιτική, και για αυτό επιδιώκει να επιτύχει εκεχειρία εκεί.
«Στο επόμενο στάδιο, ο Haftar πρέπει να σταματήσει», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Όσοι τον υποστηρίζουν πρέπει να σταματήσουν. Το ΝΑΤΟ πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό το θέμα», υπογραμμίζεται.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μevlut Cavusoglu τόνισε: «Η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με τη Γαλλία, υποστηρίζουν σαφώς τον Haftar, η γαλλική εχθρότητα προς την Τουρκία έχει αυξηθεί μετά την επιχείρηση της Εαρινής Ειρήνης στη βόρεια Συρία».
Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος εξωτερικός υποστηρικτής της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), μιας πολιτικής οντότητας που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube