REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα 23 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για τα γεγονότα στον Έβρο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ενημέρωση για τα γεγονότα στον Έβρο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ενημερωθούν άμεσα από την κυβέρνηση τα πολιτικά κόμματα, σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Ενημέρωση από την κυβέρνηση για ενέργειες της Τουρκίας –τις οποίες χαρακτηρίζουν αυθαίρετες και επιθετικές- στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες ζητούν με κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, και ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι κ.κ. Δρίτσας και Κατρούγκαλος καταλογίζουν στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ότι υποβάθμισε το θέμα την Πέμπτη, τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει ένταση για ζήτημα που μπορεί να λυθεί από μια κοινή επιτροπή.

«Θεωρεί ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιούργησε την ένταση; Θεωρεί ότι θα έπρεπε η αρμόδια επιτροπή να είχε συγκληθεί πριν προβεί σε ενέργειες στην περιοχή η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού; Ποια είναι η θέση του υπουργείου Άμυνας για το θέμα;» διερωτώνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, σημειώνουν ότι τα θέματα αυτά απαιτούν γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα, προειδοποιώντας ότι «η έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο».

Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η Αθήνα απέστειλε διάβημα στην Άγκυρα, κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Βάσει διπλωματικών πηγών που επικαλείται η Καθημερινή, το διάβημα αφορά σημείο του Νότιου Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα, στον Νότιο Έβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, που με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ισχυρή παρουσία στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Η διαφορά με την τουρκική πλευρά έγκειται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube