REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Ισραήλ 4 Μαΐου 2020

Ένα μυστικό των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων προς τους Έλληνες φίλους!

Ένα μυστικό των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων προς τους Έλληνες φίλους!

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Μετά από δύο και πλέον χιλιάδες χρόνια περιπλάνησης, καταδίωξης, καταπίεσης και δεινών σε όλον τον κόσμο, αλλά πάντοτε με τη φλόγα και την επιθυμία της επιστροφής στην πατρώα γη, οι Εβραίοι υλοποίησαν όσα ο Θεόδωρος Χερτζλ οραματίστηκε: Στις 14 Μαΐου 1948 ανακήρυξαν το κράτος του Ισραήλ. Δεν θα αναφερθούμε στον ρόλο της Βρετανίας, η οποία είχε την Παλαιστίνη ως προτεκτοράτο, ούτε σε εκείνον του λόρδου Μπαλφούρ, που συνέβαλε στην ίδρυση του ισραηλινού κράτους.

Από το 1948 μέχρι σήμερα, έγιναν κατ’ επανάληψιν  πόλεμοι. Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι προσφυγοποιήθηκαν. Οι γειτονικές αραβικές χώρες πολέμησαν εναντίον του Ισραήλ.

  • Όμως, εδώ και αρκετά χρόνια, κάποιες από αυτές διατηρούν επίσημες ή και ανεπίσημες διπλωματικές, εμπορικές και άλλες σχέσεις. Το Ιράν, ο ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, καθημερινά απειλεί ότι θα το εξαφανίσει από προσώπου της Γης.

Το Ισραήλ, χάρη πρώτα στους ηγέτες και στους πολίτες του, στην εβραϊκή διασπορά και στη διαχρονική υποστήριξη των ΗΠΑ, είναι το ισχυρότερο κράτος της Μέσης και Ευρύτερης Ανατολής και ένα από τα πιο εξελιγμένα και ανεπτυγμένα κράτη στον κόσμο. Είναι πρωτοπόρο παγκοσμίως σε νεοφυείς επιχειρήσεις και, φυσικά, στην τεχνολογία και σε πολλούς άλλους τομείς.

Επί προεδρίας Κληρίδη και στη συνέχεια επί προεδρίας Τάσσου, Χριστόφια και Αναστασιάδη, οι σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ αναπτύχθηκαν και επεκτάθηκαν θεαματικά. Οι φιλικές και στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών είναι ισχυρές και ενδυναμώνονται καθημερινά, ιδιαίτερα και με συχνές στρατιωτικές ασκήσεις.

  • Με αφορμή, λοιπόν, την επέτειο ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, οι Ένοπλες Δυνάμεις του δημοσιοποίησαν ένα εκπληκτικό βίντεο με τίτλο: «We have a secret to share with our Greek Cypriot neighbors!» («Έχουμε ένα μυστικό να μοιραστούμε με τους Έλληνες Κύπριους γείτονες!»).

Σε αυτό ο αφηγητής επισημαίνει ότι «για 72 χρόνια ακούτε την ιστορία μας. Για μια μικρή χώρα που είναι περικυκλωμένη από εχθρούς, αλλά επιβιώνει! Γνωρίζετε τους πολέμους και τις μάχες που δώσαμε, τα άρματα, τα αεροπλάνα και την τεχνολογία μας. Νομίζετε ότι καταλαβαίνετε την επιτυχία μας. Δεν ξέρετε τίποτε!». Και τότε εμφανίζεται μια Ισραηλινή στρατιωτίνα, η οποία λέγει:

«Επιτρέψτε μου να σας πω ένα μυστικό. Το κλειδί της ύπαρξής μας δεν είναι τα όπλα μας. Είναι οι στρατιώτες μας! Το θάρρος μας! Το πάθος μας!  Η αγάπη μας! Είμαστε ο στρατός του λαού μας: Δρούζοι, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί. Υπερασπιζόμαστε τα σπίτια μας. Προστατεύουμε τις μητέρες μας, τους πατεράδες, τις αδελφές, τους αδελφούς, τους γείτονες, τους φίλους μας.

»Όπου δεν υπάρχουν δρόμοι, τους φτιάχνουμε. Όπου δεν υπάρχουν γέφυρες, τις χτίζουμε! Όπου δεν υπάρχει απάντηση, την αναζητούμε. Για μας, ουδείς ωκεανός είναι τόσο απέραντος ή δύσκολη αποστολή. Κάνουμε τη δουλειά! Όταν οι νέοι στρατιώτες μας ορκίζονται, δεσμεύονται ότι και τη ζωή τους θα θυσιάσουν για το Ισραήλ.

  • »Όλοι μας, σε όποιο όπλο και αν ανήκουμε, στρατηγοί, κληρωτοί και έφεδροι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο για να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του Ισραήλ.

»Αποτελεί τιμή για μας να συμμετέχουμε σε αυτήν την αποστολή. Στεκόμαστε δίπλα από τους γίγαντες που ήρθαν πριν από εμάς. Άνδρες και γυναίκες που ξεκίνησαν από το τίποτε και έκτισαν έναν πανίσχυρο στρατό, τον οποίο τρέμουν οι εχθροί του και είναι σεβαστός από τους συμμάχους του.

  • »Είμαστε υπερήφανοι επειδή δώσαμε ζωή στον εβραϊκό λαό και ασφάλεια σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ακόμα καλύτερες ημέρες θα ανατείλουν. Είμαστε οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ. Τώρα γνωρίζετε το μυστικό μας!».

Παρέθεσα σε ελεύθερη μετάφραση το κείμενο του βίντεο για να το συγκρίνουμε με όσα δεν συμβαίνουν σε αυτόν τον τουρκοκατεχόμενο τόπο. Αντιπαραβάλετέ τα προς τον ανίατο πουρκουαδισμό πολλών Κυπρίων που συμβουλεύουν τα παιδιά τους να παίζουν πελλόν για να μην υπηρετούν.

  • Είναι βολικό άλλοθι να υποστηρίζεται ότι ένας λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει. Η ιστορία διδάσκει ότι, μέσα και μετά από μια μεγάλη κρίση, αναδύεται ο ηγέτης που θα εκτινάξει τη χώρα προς τα εμπρός.

Αυτός ο δύσμοιρος τόπος κατακτήθηκε. Κουρσεύτηκε. Βιάστηκε. Σφαγιάστηκε. Καταστράφηκε. Θα ανέμενε κανείς ότι θα έκανε μιαν επανάσταση μυαλών, θέλησης, αγώνα, αντίστασης, αποφασιστικότητας και εξόρμησης προς την απελευθέρωση. Αλλ’ όχι!

  • Ο κυπριακός Ελληνισμός πρώτα εξευτέλισε πανώριες ελληνικές λέξεις. Και αμέσως ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ! Υποχώρησε! Παραδόθηκε! Χειρότερα: Χώνεψε την τουρκική κατοχή επειδή, τάχα, δεν… μπορεί να πολεμήσει τον Τούρκο. Διότι ΔΕΝ θέλει! Έτσι, διέγραψε αξιοπρέπεια, πατριωτισμό, ελευθερία, τιμή και αυτοθυσία.

Ισραηλινοί, Αρμένιοι, Κούρδοι, πολεμούν ασταμάτητα για τα δίκαια, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους. Οι Έλληνες της Κύπρου απλώς και απαθώς… παραδίδονται. Γι’ αυτό, φίλοι Ισραηλινοί, ακόμα και τώρα που μας είπατε το μυστικό σας, μην περιμένετε ότι οι γείτονές σας θα το υιοθετήσουν. Ο ραγιαδισμός και η εθελοδουλία τους ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο ηττοπάθειας και αναξιοπρέπειας.

www.apopseis.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube