Weather Icon

Εκπομπή Αντιθέσεις του Γ. Σαχίνη – Covid 19: Τα Δεδομένα της μετάβασης μετά το Lock Down

Εκπομπή Αντιθέσεις του Γ. Σαχίνη – Covid 19: Τα Δεδομένα της μετάβασης μετά το Lock Down

Η μεγάλη συζήτηση για τον Ιό SARS-CoV-2 και την Νόσο Covid-19, μετά την άρση του Lock Down και την μετάβαση και με όρους οικονομικής δραστηριότητας στην επόμενη φάση.

⭕️ Τι λένε κορυφαίοι στο τομέα τους Επιστήμονες – Ερευνητές για τη νέα καθημερινότητα μας, με την παρουσία του Ιού και της νόσου που προκαλεί.
⭕️ Η ανάγκη επιδημιολογικών ερευνών και τεστ σε αυτή την δεύτερη φάση, η καταγραφή του προφίλ στον γενικό πληθυσμό και η άμεση σύνδεση του με τις παραγωγικές δραστηριότητες
⭕️Ο ρόλος κλειδί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και η κρίσιμη συμβολή των πολιτών στην ανοσο-επιδημιολογική καταγραφή δεδομένων
⭕️ Οι εξελίξεις στον αγώνα δρόμου της Επιστήμης για απαντήσεις με φάρμακα και εμβόλια
⭕️ Η ποικιλομορφία Ανθρώπινου Οργανισμού και του νέου Ιού
⭕️ Η Έρευνα αιχμής και η Ελληνική Πραγματικότητα στο επιστημονικό πεδίο
⭕️ Γιατί η Επιδημιολογική μελέτη της Κρήτης μπορεί να γίνει το Πρότυπο Παράδειγμα στην Ελλάδα με διεθνή αντίκτυπο.
⭕️ Ποιοι είναι οι Θετικοί Προσδιοριστές στην νόσο που παίζουν ρόλο στην άμβλυνση των αρνητικών
– Τι δείχνει μελέτη στα αστικά λύματα του Αττικού Λεκανοπεδίου , για την χρήση ψυχοτρόπων και αντικαταθλιπτικών ουσιών και το υιικό φορτίο στο καιρό της Πανδημίας .

Στην εκπομπή καταθέτουν την σκέψη και την γνώση τους:

🔵 Ο κορυφαίος Έλληνας γιατρός- ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, που ηγείται του τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για τον καρκίνο και τις μολυσματικές ασθένειες και που αυτή την περίοδο μελετά τον Ιό και τα Εμβόλια Δεύτερης Φάσης. Ο Δρ. Παυλάκης έχει εστιάσει την έρευνά του στη βιολογία και παθογένεια των ανθρώπινων ρετροϊών, ειδικότερα του HIV-1. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μοριακή βιολογία του HIV-1, τους παθογενετικούς μηχανισμούς του AIDS και την ανάπτυξη μοντέλων της ανθρώπινης νόσου, τις νέες τεχνολογίες για την μελέτη της λειτουργίας των γονιδίων, όπως και βελτιωμένες μεθόδους για την μεταβίβαση και θεραπεία των γονιδίων.
🔵 Ο Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και επικεφαλής του Ιολογικού Εργαστηρίου
🔵 Ο Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
– Και ο Νίκος Θωμαίδης Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube