Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Δομές φιλοξενίας της… παρανομίας: Οι ΜΚΟ και οι 3.000 μετανάστες φαντάσματα

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες των όσων συμβαίνουν στις δομές φιλοξενίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η περίοδος του κορονοϊού και η παραμονή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στις δομές αρχίζει να βγάζει στην επιφάνεια τα όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια και όμως μένουν κρυφά. Στις δομές που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο, μεγάλες ομάδες δεν έχουν καν καταγραφεί και παραμένουν «αόρατες» από το κράτος. Βιασμοί, απόπειρες δολοφονίας, διακινήσεις ναρκωτικών, πορνεία δεν δηλώνονται ποτέ στις Αρχές και όσα στελέχη ΜΚΟ ενημερώνονται για το ζήτημα δεσμεύονται και καταστατικά να μην το αναφέρουν.

Ετσι η Ελληνική Αστυνομία είναι με δεμένα χέρια καθώς καμία ανεπίσημη καταγγελία δεν φτάνει στα χέρια της, οι «αιφνίδιοι έλεγχοι» μόνο αναστάτωση και αναταραχές μπορούν να φέρουν μέσα στις δομές και το ελληνικό κράτος τώρα ξεκινά να ανακτά τον έλεγχο, αρχικά της διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», περίπου 3.000 μετανάστες είναι «φαντάσματα», ενώ σιτίζονται, φιλοξενούνται και είναι αποδέκτες όποιων προνομίων μέσα στις δομές. Πρακτικά, όμως, ουδέποτε έγινε η καταγραφή τους, έτσι είναι αόρατοι για το ελληνικό κράτος. Και ενώ δεν έχει γίνει καταγραφή στα νησιά όπου έγινε η άφιξή τους, αφού κατάφεραν να περάσουν παράνομα, ζουν μέσα στις δομές της ενδοχώρας. Αυτό με την έγκριση των όποιων διαχειριστών των δομών, διεθνών οργανώσεων και ΜΚΟ.

Μία από τις πιο δύσκολες δομές είναι αυτή της Μαλακάσας

Η συντριπτική πλειονότητα στην παλιά δομή της Μαλακάσας είναι χωρίς καταγραφή. Από τους 1.800 μετανάστες και αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται εκεί, οι 1.150 δεν έχουν καταγραφεί! Πρακτικά, όποιος θέλει μένει, όποιος θέλει από τους φιλοξενούμενους φεύγει με τη βοήθεια των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας να αναφέρουν στον «Ε.Τ.» ότι υπάρχουν πολλές εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εκεί και ενισχύονται από το άβατο ανωνυμίας μέσα και έξω από τη δομή.

Αυτό φάνηκε και από τις εντάσεις που σημειώθηκαν την περίοδο του υγειονομικού αποκλεισμού, όταν έγιναν συλλήψεις ατόμων που έσπασαν την καραντίνα, αλλά και από τις θλιβερές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής -όπως και στο Κρανίδι- οι οποίοι εξετάστηκαν για κορονοϊό καθώς είχαν έρθει σε επαφή επί πληρωμή με γυναίκες που ζουν στη δομή. Οι κάτοικοι από την Κυριακή βρίσκονται επί ποδός για τις καταγγελίες για μικρές εστίες φωτιάς που βάζουν μετανάστες γύρω από τη δομή για να ψήσουν τρόφιμα, με το υπουργείο Μετανάστευσης να έχει ήδη ενημερώσει για το ζήτημα -μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Ωρωπού- την Πολιτική Προστασία για ενίσχυση με 24ωρο πυροσβεστικό όχημα στη Μαλακάσα. Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στη Μαλακάσα θα είναι η πρώτη δομή στην οποία θα τοποθετηθούν κλειστές μπάρες και κάρτες εισόδου-εξόδου και με ηλεκτρονική καταγραφή του δακτυλικού αποτυπώματος.

Αν και η συντριπτική πλειονότητα των «αχαρτογράφητων» μεταναστών είναι στη Μαλακάσα, δεν είναι οι μόνοι. Οι 3.000 είναι ένα χαρακτηριστικό νούμερο του μπάχαλου που υπήρχε μέχρι τώρα στις ανοικτές δομές σε όλη τη χώρα. Αυτή τη στιγμή, το υπουργείο αναφέρει ότι 100.000 άτομα ζουν στις δημόσιες δομές στην ενδοχώρα, τα νησιά αλλά και σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, ενώ η Υπατη Αρμοστεία αναφέρει 120.000. Οι δομές, ωστόσο, μέχρι να υλοποιηθεί το σχέδιο για κλειστές και ελεγχόμενες εγκαταστάσεις είναι χώροι φιλοξενίας, χωρίς φύλακες, έλεγχο του ποιος είναι μέσα, και φυσικά το αν δεν τηρεί τους νόμους τι συνέπειες θα έχει.

Αυτή την εβδομάδα διορίστηκαν οι 32 διοικητές σε υφιστάμενες δομές και είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Μετανάστευσης θα έχει την ευθύνη της οργάνωσης και του ελέγχου και στις δομές της ενδοχώρας. Ωστόσο, ακόμα πιο σημαντικό θα είναι όταν γίνει και η ανάληψη των καθηκόντων των συμβασιούχων εργαζομένων.

Παρόμοια στοιχεία καταγράφονται και στα Οινόφυτα, τη Ριτσώνα, τη Θήβα, τη Βόλβη, τα Διαβατά, το Κουτσόχερο, τον Ελαιώνα και την Κόρινθο.

Συμμορία κρατούσε όμηρο για λύτρα Ιρανό

Η υπόθεση απαγωγής στον Σκαραμαγκά είναι μία από τις σπάνιες υποθέσεις που έφτασαν στην Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα υπήρξε και προφυλάκιση, ενδεικτική του τι συμβαίνει εκεί. Ωστόσο, όπως αναφέρουν μέλη ΜΚΟ στον «Ε.Τ.», που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, τα περιστατικά βίας είναι καθημερινότητα και δεν μπορούν να καταγγελθούν από τους ίδιους χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του θύματος αλλά και της ΜΚΟ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας έλεγχος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τουλάχιστον τρία άτομα που έμεναν στη συγκεκριμένη δομή κρατούσαν όμηρο έναν Ιρανό πρόσφυγα μέσα σε ένα κοντέινερ, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαϊδαρίου να τον απελευθερώνουν και να συλλαμβάνουν 4 διαμένοντες στις δομές, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Από την προανάκριση προέκυψε πως οι τέσσερις κατηγορούμενοι συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη οργάνωση, αποτελούμενη από τουλάχιστον δώδεκα άτομα συριακής καταγωγής. Οι κακοποιοί βιντεοσκόπησαν τον ξυλοδαρμό του θύματος με κινητό τηλέφωνο και έστειλαν το οπτικό υλικό μέσω messenger στη μητέρα του, που το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Ιράν. Λίγο νωρίτερα την είχαν καλέσει στο τηλέφωνο και έβαλαν το γιο της να μιλήσει μαζί της για να της ζητήσει να τους στείλει το ποσό των 2.000 ευρώ ως λύτρα για την απελευθέρωσή του. Λίγη ώρα μετά έσπασαν το κινητό του τηλέφωνο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Δεν πέρασε το σόου της Γκρέτα! Κατέλαβε το ιστοφόρο Madleen ο IDF – Κατευθυνόταν στη Γάζα – “Ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς selfies στο Instagram” αναφέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως το γιοτ των “διασημοτήτων” οδηγείται με ασφάλεια στις ακτές του Ισραήλ. “Οι επιβαίνοντες αναμένεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους”, υπογραμμίζει.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ισραηλινοί στρατιώτες κατέλαβαν σήμερα το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο Madleen που είχε ναυλώσει ο συνασπισμός του Στολίσκου Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition / FFC) και κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας, αψηφώντας τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως το γιοτ των “διασημοτήτων” οδηγείται με ασφάλεια στις ακτές του Ισραήλ. “Οι επιβαίνοντες αναμένεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους”, υπογραμμίζει.

“Ενώ η Γκρέτα (Τούνμπεργκ) και άλλοι επιχείρησαν να στήσουν μια μιντιακή προβοκάτσια, με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν δημοσιότητα – η οποία περιελάμβανε λιγότερη ανθρωπιστική βοήθεια από (όσο χωράει) ένα φορτηγό – περισσότερα από 1.200 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν εισέλθει στη Γάζα από το Ισραήλ τις τελευταίες δύο εβδομάδες και επιπλέον το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα (GHF) έχει διανείμει σχεδόν 11 εκατομμύρια γεύματα απευθείας σε πολίτες της Γάζας”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

“Υπάρχουν τρόποι για να παραδοθεί (ανθρωπιστική) βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας – δεν περιλαμβάνουν selfies στο Instagram. Η μικρή ποσότητα βοήθειας που βρισκόταν στο γιοτ και δεν καταναλώθηκε από τις “διασημότητες” θα μεταφερθεί στη Γάζα μέσω πραγματικών ανθρωπιστικών οδών”, υποστηρίζει.

Η μη κυβερνητική οργάνωση FFC, που είχε ναυλώσει το ιστιοφόρο, ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι “η επικοινωνία με το Madleen έχει χαθεί. Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το σκάφος”, συμπληρώνοντας πως οι επιβαίνοντες “απήχθησαν από ισραηλινές δυνάμεις”.

Το ιστιοφόρο Madleen απέπλευσε από τη Σικελία την 1η Ιουνίου με στόχο να σπάσει τον “ναυτικό αποκλεισμό” που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα και να παραδώσει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα. Το τελευταίο του στίγμα έδειχνε πως βρισκόταν σε απόσταση περίπου 31 ναυτικών μιλίων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, η παλαιστινιακής καταγωγής γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν, η οποία επέβαινε στο σκάφος μαζί με ακτιβιστές –συμπεριλαμβανομένων της Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία και του Τιάγκο Άβιλα από τη Βραζιλία– ανέφερε μέσω του λογαριασμού της στην πλατφόρμα Χ πως πέντε ισραηλινά ταχύπλοα είχαν προσεγγίσει το Madleen.

Χθες Κυριακή, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να μην επιτρέψουν στο σκάφος που μεταφέρει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό και να φθάσει στη Γάζα.

“Έδωσα οδηγίες στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) να ενεργήσουν ώστε το Madleen να μην φθάσει στη Γάζα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του. “Στην αντισημίτρια Γκρέτα και στους φίλους της, που διαδίδουν την προπαγάνδα της Χαμάς, λέω ξεκάθαρα: Καλύτερα να γυρίσετε πίσω, γιατί δεν θα φθάσετε στη Γάζα”.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως ο στρατός σχεδίαζε να ανακόψει τον πλου του ιστιοφόρου προτού φθάσει στη Γάζα, να το συνοδεύσει στο λιμάνι Ασντόντ και ακολούθως να κινηθεί η διαδικασία απέλασης των επιβαινόντων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Αιματηρή επίθεση κατά του Ουρίμπε στη Μπογκοτά: Ανήλικος ο δράστης, κατακραυγή από την κυβέρνηση

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Μιγκέλ Ουρίμπε, γερουσιαστής και πιθανός διεκδικητής της προεδρίας της Κολομβίας , έπειτα από επίθεση που δέχθηκε στη Μπογκοτά.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Μιγκέλ Ουρίμπε, γερουσιαστής και πιθανός διεκδικητής της προεδρίας της Κολομβίας , έπειτα από επίθεση που δέχθηκε στη Μπογκοτά.

Η σύζυγός του δηλώνει ότι δίνει μάχη για τη ζωή του.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον 39χρονο πολιτικό να εκφωνεί ομιλία στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης σε πάρκο στη συνοικία Φοντιμπόν της Μπογοτά, όταν ακούγονται πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματός του, του Δημοκρατικού Κέντρου, «ένοπλοι τον πυροβόλησαν από πίσω».

Άλλες εικόνες δείχνουν τον Ουρίμπε ξαπλωμένο στο καπό ενός αυτοκινήτου, αιμόφυρτο.

Το Δημοκρατικό Κέντρο χαρακτήρισε την επίθεση αυτή σοβαρή, αλλά δεν αποκάλυψε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Ουρίμπε. Η σύζυγός του Μαρία Κλαούντια Ταρασόνα έγραψε στον λογαριασμό του Ουρίμπε στο Χ ότι «δίνει μάχη για τη ζωή του».

Όπως δήλωσαν οι τραυματιοφορείς που παρέλαβαν τον γερουσιαστή, έχει δεχθεί δύο σφαίρες στο κεφάλι και μία στο γόνατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεση, που σημειώθηκε περίπου στις 17:30 (τοπική ώρα, 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ώρα Ελλάδας), είναι ανήλικος. Έχει τραυματιστεί και ο ίδιος στη γάμπα από σφαίρα που έριξαν οι σωματοφύλακες του Ουρίμπε και έχει συλληφθεί.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας Πέδρο Σάντσες δήλωσε ότι οι αρχές ερευνούν αν ενεπλάκησαν και άλλοι στην επίθεση, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσφέρει περίπου 730.000 δολάρια σε όποιον έχει πληροφορίες για την υπόθεση.

Η προεδρία της Κολομβίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση απορρίπτει «κατηγορηματικά και εμφατικά» τη βίαιη επίθεση, ενώ ζητεί να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για το περιστατικό.

«Αυτή η πράξη βίας είναι μια επίθεση όχι μόνο εναντίον της σωματικής ακεραιότητας του γερουσιαστή, αλλά εναντίον της δημοκρατίας, της ελευθερίας της σκέψης και της νόμιμης άσκησης της πολιτικής στην Κολομβία», υπογράμμισε η προεδρία στην ανακοίνωσή της.

«Σεβαστείτε τη ζωή, αυτή είναι η κόκκινη γραμμή. Η Κολομβία δεν πρέπει να σκοτώνει τα παιδιά της», έγραψε ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο στον λογαριασμό του στο Χ. «Δεν ξέρω πώς να απαλύνω τον πόνο σας. Είναι ο πόνος της χαμένης μάνας και της (χαμένης) πατρίδας», τόνισε απευθυνόμενος στην οικογένεια του Ουρίμπε.

Ανήλικος ο δράστης

Σε ομιλία του χθες Σάββατο το βράδυ ο Κολομβιανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι το πρόσωπο που συνελήφθη για την επίθεση εναντίον του Ουρίμπε είναι ανήλικος και πρόσθεσε ότι οι έρευνες θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό αυτών που οργάνωσαν και διέταξαν την επίθεση.

«Προς το παρόν υπάρχουν μόνο εικασίες», σημείωσε ο Πέτρο, ενώ πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν και τυχόν κενά στα μέτρα ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι οι ΗΠΑ «καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την απόπειρα δολοφονίας» του Ουρίμπε, ενώ επέρριψε την ευθύνη «στην εμπρηστική ρητορική» του Πέτρο.

Το γραφείο του ΟΗΕ στην Κολομβία καταδίκασε «έντονα» την επίθεση. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αρχές θα ρίξουν φως στα γεγονότα και θα τιμωρήσουν» τους δράστες, σχολίασε στο Χ.

Από πολιτική οικογένεια

Ο Μιγκέλ Ουρίμπε, που δεν είναι επισήμως υποψήφιος του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2026, προέρχεται από μεγάλη πολιτική οικογένεια της Κολομβίας.

Είναι εγγονός του Χούλιο Σέζαρ Τουρμπάι, προέδρου της Κολομβίας από το 1978 ως το 1982, και γιος της Ντιάνα Τουρμπάι, μια δημοσιογράφος που είχε πέσει θύμα απαγωγής του βαρόνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και σκοτώθηκε το 1991 στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης για τη διάσωσή της.

Είναι γερουσιαστής από το 2022, ενώ το 2019 είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να εκλεγεί δήμαρχος της κολομβιανής πρωτεύουσας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Νέες αποκαλύψεις για τον καβγά Μασκ–Μπέσεντ στον Λευκό Οίκο: «Τον έσπρωξε σαν παίκτης του NFL»

Νέες λεπτομέρειες για την έντονη σύγκρουση μεταξύ του Έλον Μασκ και του τότε υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ, Σκοτ Μπέσεντ, έφερε στο φως ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, σε δηλώσεις του στη Washington Post.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Νέες λεπτομέρειες για την έντονη σύγκρουση μεταξύ του Έλον Μασκ και του τότε υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ, Σκοτ Μπέσεντ, έφερε στο φως ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, σε δηλώσεις του στη Washington Post.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη Απριλίου και, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, αποτέλεσε το σημείο καμπής στις σχέσεις του Μασκ με τον Λευκό Οίκο, οι οποίες κατέρρευσαν με τον δημόσιο “πόλεμο” μεταξύ του ίδιου και του Ντόναλντ Τραμπ λίγες εβδομάδες αργότερα.

Όπως περιέγραψε ο Μπάνον, ο Σκοτ Μπέσεντ αποκάλεσε τον Μασκ «απατεώνα» στη διάρκεια διαφωνίας σχετικά με τις προτάσεις του τελευταίου για τη ριζική περικοπή δαπανών στην αμερικανική εφορία (IRS), ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Μασκ φέρεται να αντέδρασε έντονα, σπρώχνοντας τον υπουργό «σαν παίκτης του NFL», οδηγώντας τον Μπέσεντ να του απαντήσει με ανάλογη ένταση.

Το επεισόδιο, που εκτυλίχθηκε στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, πήρε διαστάσεις, με παρευρισκόμενους να παρεμβαίνουν για να τους χωρίσουν. Οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν άμεσα από το σημείο.

Σύμφωνα με τον Μπάνον, όταν ο Τραμπ ενημερώθηκε για το περιστατικό, σχολίασε πως «αυτό πάει πολύ», υπονοώντας ότι η συμπεριφορά του Μασκ είχε ξεπεράσει τα όρια.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφοντας τη σκηνή στη Washington Post, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν σαν να βλέπεις δύο μεσήλικες δισεκατομμυριούχους να παίζουν ρόλους στο WWE, μέσα στο διάδρομο της Δυτικής Πτέρυγας».

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άμυνα11 ώρες πριν

Τουρκική εισβολή σε όλον τον πλανήτη μέσω της αμυντικής βιομηχανίας

Πωλεί όπλα σε όλες τις ηπείρους με εισπράξεις 7,2 δις δολαρίων, συμπαραγωγές και γεωπολιτικά κέρδη παγκοσμίων διαστάσεων

Πολιτική11 ώρες πριν

Yeni Safak: Το ψευδοκράτος ανακοινώνει Χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού

Υπό τον τίτλο, «Νέο μέτωπο για τη Γαλάζια Πατρίδα», η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι «η Ελλάδα ετοιμάζεται να καταθέσει στα...

Αναλύσεις12 ώρες πριν

China’s expanding economic footprint in South America

While these engagements are often presented as mutually beneficial, a closer examination reveals a pattern of exploitative practices that prioritize...

Πολιτική12 ώρες πριν

Αναφορά στην προστασία κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στη θάλασσα από Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών της ΕΕ, με φόντο τις προκλήσεις...

Άμυνα12 ώρες πριν

Σχολή Πυροβολικού: Ισχύς δια της γνώσεως

To Σώμα του Πυροβολικού έχει χαρακτηριστεί και δικαίως, ως «ο Βασιλιάς της μάχης».

Δημοφιλή