Weather Icon

Δήμαρχος φίλα προσκείμενος στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) προφυλακίστηκε αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία

Δήμαρχος φίλα προσκείμενος στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) προφυλακίστηκε αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία

Δήμαρχος στην ανατολική Τουρκία προφυλακίστηκε στις 18 Μαΐου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Ο Γιασάρ Άκκους (φώτο), δήμαρχος του Ιγκντίρ, πρωτεύουσας του ομώνυμου νομού, του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) της αντιπολίτευσης, συνελήφθη στις 15 Μαΐου κατόπιν έρευνας και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, τοπικό δικαστήριο προφυλάκισε τον Άκκους με την  κατηγορία της ένταξης του σε τρομοκρατική ομάδα. Η εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση του ΡΚΚ θεωρείται ως τρομοκρατική οργάνωση από τις τουρκικές αρχές.

Στις 15 Μαΐου, αρκετοί τοπικοί αξιωματούχοι του HDP, πολιτικό κόμμα που κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση για επαφές με το ΡΚΚ, συνελήφθησαν στα πλαίσια έρευνας για τρομοκρατία στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία.

Ένας μεγάλος αριθμός δημάρχων φίλα προσκείμενων στο HDP έχουν παυθεί από το αξίωμά τους, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία.

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: hurriyetdailynews.com/hdp-mayor-remanded-facing-terrorism-charges-154884

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube