Weather Icon
Λιβύη , Συρία , Τουρκία 10 Μαΐου 2020

Δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα για την Τουρκία στη Λιβύη – Οι αποδείξεις

Δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα για την Τουρκία στη Λιβύη – Οι αποδείξεις

Σοβαρές απώλειες Συρίων μισθοφόρων – Μέχρι στιγμής σκοτώθηκαν 268 στο έδαφος της Λιβύης
Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσαν ότι πολλοί Σύριοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Λιβύης. Τουλάχιστον επτά πτώματα μισθοφόρων, που σκοτώθηκαν σε μάχες στη Λιβύη, έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και των αντιπροσώπων τους στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών των Σύριων μισθοφόρων που πολεμούν στη Λιβύη επ’ ωφελεία της Τουρκίας, σε 268.

Οι νεκροί μισθοφόροι είναι από τις ισλαμιστικές φατρίες «al-Mu’tasim Division, Sultan Murad, Suqur Al-Shamal Brigade, Al-Hamzat and Suleiman Shah». Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές του SOHR, οι μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στις πρώτες γραμμές του Salah Al-Din, στα νότια της Τρίπολης, του Al-Ramlah κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, της περιοχής του έργου Al-Hadabah, της Misrata και άλλων περιοχών στη Λιβύη.

Οι πηγές του SOHR ανέφεραν ότι η Τουρκία άσκησε πιέσεις τις τελευταίες ημέρες στους διοικητές των ισλαμιστικών φατριών, προκειμένου να αναγκάσει μαχητές υπό την ηγεσία τους να συμμετάσχουν στις μάχες στη Λιβύη, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα αρνούνται να μεταβούν εκεί.

Πολύ αξιόπιστες πηγές SOHR επιβεβαίωσαν ότι οι περισσότερες από τις φατρίες έχουν χάσει την επιθυμία να στείλουν τους μαχητές τους στη Λιβύη, ειδικά επειδή οι μαχητές εκεί υποφέρουν, αφού η κατάσταση είναι πολύ σκληρή, ενώ οι υποσχέσεις που τους έδωσε αρχικά η Τουρκία παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Καθώς η πολιτική της Τουρκίας απέναντι στους ηγέτες των φατριών αλλάζει, η τουρκική διοίκηση απειλεί ότι θα ανοίξει παλιές υποθέσεις που σχετίζονται με σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονταν οι ηγέτες των φατριών, εκτός εάν αυτοί οι ηγέτες ανάγκαζαν τους μαχητές τους να μεταβούν στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φατρίες που πολεμούν στη Λιβύη λειτουργούν υπό τη σημαία του υποστηριζόμενου από την Τουρκία «Εθνικού Στρατού» της Συρίας, όπως «Ahrar Al-Sharqiyyah, Jaysh-Al-Sharqiyyah, Jays Al-Islam, Al-Rahman Corps , Al-Sham Corps, al-Mu’tasim Sultan Murad Division, Division, Suqur Al-Shamal Brigade, Al-Hamzat, και Suliman Shah».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του SOHR, ο αριθμός των ατόμων που έφτασαν στη Λιβύη μέχρι σήμερα, αυξήθηκε σε σχεδόν 8.000 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας μισθοφόρων που δεν είναι Σύριοι, ενώ περίπου 3.100 νέοι μισθοφόροι έφτασαν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν μαθήματα κατάρτισης και ειδικής εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube