REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Κορωνοϊός - Covid-19 10 Μαΐου 2020

CNN: Σε καραντίνα ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι

CNN: Σε καραντίνα ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι

Σε αυτοπεριορισμό ακόμη δύο αξιωματούχοι που εκτέθηκαν στον ιό, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Τρεις από τους βασικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, που διαχειρίζονται την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα, τέθηκαν το Σάββατο σε αυτοπεριορισμό, αφού ήρθαν σε επαφή με ένα άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον ιό, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο και δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το CNN, ο Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος επιδημιολόγος που συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, ξεκινά μια «τροποποιημένη καραντίνα». Ο 79χρονο Φάουτσι είναι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID). Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει για οποιαδήποτε τυχόν καραντίνα του Φάουτσι, ενώ ένας εκπρόσωπος της NIAID δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Παράλληλα, όπως έγραψε η Washington Post, επικαλούμενη έναν εκπρόσωπο, ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), «θα τηλεργαστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες» μετά από μια «έκθεση χαμηλού κινδύνου» την Τετάρτη σε ένα άτομο στο Λευκό Οίκο που είχε την ασθένεια.

Ο Επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο 60χρονος Στίβεν Χαν, βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό για μερικές εβδομάδες καθώς ήρθε σε επαφή με άτομο που ήταν θετικός στην Covid-19, δήλωσε στο Reuters αργά την Παρασκευή ένας εκπρόσωπος της FDA.

Ο Χαν πραγματοποίησε αμέσως διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της FDA, Μάικλ Φελμπερμπάουμ σε ανακοίνωσή του.

«Όπως έγραψε ο γιατρός Χαν σε σημείωμα προς το προσωπικό σήμερα, ήρθε πρόσφατα σε επαφή με ένα άτομο που εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στην Covid-19. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, τώρα βρίσκεται σε αυτο-απομόνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της FDA.

Σύμφωνα με το Politico, ο Χαν είχε έρθει σε επαφή με την Κέιτι Μίλερ, εκπρόσωπο Τύπου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Η Μίλερ, σύζυγος του συμβούλου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα μετανάστευσης Στίβεν Μίλερ, διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό την Παρασκευή, προκαλώντας ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού ανάμεσα στα ανώτερα κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η διάγνωση της Μίλερ αποκαλύφθηκε από τον Τραμπ σε συνάντηση με τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές την Παρασκευή.

Ο θαλαμηπόλος του Αμερικανού προέδρου και ένα μέλος του προσωπικού του Πενς βρέθηκαν επίσης θετικοί στον ιό. 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube