REAL TIME |

Weather Icon

Αποκάλυψη: Ελληνικό και όχι «γκρίζο» το σημείο εισβολής των Τούρκων στον Έβρο

Αποκάλυψη: Ελληνικό και όχι «γκρίζο» το σημείο εισβολής των Τούρκων στον Έβρο

Πίσω από τις παλινωδίες, τους ισχυρισμούς περί fake news, τα διαβήματα και τα λίγα τετραγωνικά, η αλήθεια είναι ιστορικώς και γεωγραφικώς τεκμηριωμένη. Άλλες δύο φορές μάλιστα τα τελευταία 50 χρόνια, οι τούρκοι επιχείρησαν να εγείρουν αξιώσεις στην εν λόγω περιοχή.

Το επίμαχο σημείο που έχουν καταλάβει οι τούρκοι πράγματι κατακλύζεται από νερό όταν ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού Έβρου, πλην όμως είναι απολύτως προσδιορισμένο ότι ανήκει στην Ελλάδα.

Το σημείο αυτό έχει περιέλθει στην Ελλάδα με βάση απόφαση της Επιτροπής Διαχάραξης των Ελληνικών Συνόρων, η οποία είχε δημιουργηθεί κατ’ εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης το 1923.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αυτή, με τριμελή σύνθεση, έκανε την χάραξη των συνόρων και αποφάσισε ότι η περιοχή αυτή ανήκει στην Ελλάδα στις 23 Νοεμβρίου 1926! Και έκτοτε για πολλές δεκαετίες αφότου πραγματοποιήθηκε κατά εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης η τελική οριοθέτηση των ελληνικών συνόρων, ουδέποτε αμφισβητήθηκε ότι ανήκει στην Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξαν δύο άλλες προσπάθειες της Τουρκίας να κάνει ότι κάνει και σήμερα και ειδικότερα το 1978 και το 2012. Τότε όμως εγκαίρως υπήρξε αποφασιστική παρέμβαση της Ελλάδας και ουδέποτε φτάσαμε στο σημερινό σημείο ώστε η υπόθεση αυτή να εκκρεμεί τόσες ημέρες. Όλα αυτά αποδεικνύουν την απόλυτη συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση δοθέντος ότι τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο σημείο ανήκει στην Ελλάδα και δεν υπήρχε κανένας λόγος επαναχάραξης της οριογραμμής αυτής. Κατά συνέπεια, οι Τούρκοι βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και εκτίθεται ανεπανόρθωτα η κυβέρνηση με το να ισχυρίζεται το αντίθετο.

Πηγή: Newsbreak

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube