Weather Icon

Αποκάλυψη Der Spiegel: Η Κίνα ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να συγκαλύψει τη σοβαρότητα της πανδημίας κορωνοϊού

Αποκάλυψη Der Spiegel: Η Κίνα ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να συγκαλύψει τη σοβαρότητα της πανδημίας κορωνοϊού
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα από το γερμανικό περιοδικό, που αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα
Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping ζήτησε από τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom Thebreyesus να καλύψει τη σοβαρότητα της πανδημίας κορωνοϊού τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τον Der Spiegel.
Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας στις 21 Ιανουαρίου 2020 – μία εβδομάδα αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωνε τον κόσμο ότι δεν υπήρχε «σαφής ένδειξη μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο» – ο Xi σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον Tedros να μην αποκαλύψει πως ο ιός ήταν στην πραγματικότητα μεταδοτικός μεταξύ των ανθρώπων, αναφέρει το δημοσίευμα.

Επίσης του ζήτησε να καθυστερήσει την επίσημη δήλωση, πως είχε εξελιχθεί σε πανδημία.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/tedros%20xi_1.jpeg?itok=_WNYcg3L

Το χρονικό της συγκάλυψης

Ενώ ο ΠΟΥ ανακοίνωσε στις 22 Ιανουαρίου ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν μέσω της δική τους έρευνας «υποδηλώνουν ότι γίνεται μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο στην πόλη Wuhan, ανέφερε επιπροσθέτως, πως απαιτείται μεγαλύτερη έρευνα.
Στα μέσα Ιανουαρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έγραφε στο Twitter ότι έρευνες από τις κινεζικές αρχές δεν βρήκαν σαφή στοιχεία για τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Η προειδοποίηση της Ταϊβάν στις 31 Δεκεμβρίου 2019 ότι πιθανότατα αυτή η μετάδοση της Covid -19 έγινε στη Wuhan αγνοήθηκε από τον ΠΟΥ, παρόλο που οι πληροφορίες ήταν αρκετές για να πείσουν τις αρχές της πρώτης να υιοθετήσει προληπτικά μέτρα πριν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.
Η επίμονη δημοσιοποίηση των δεδομένων, που διέρρεε η Κίνα μέσω ΠΟΥ έθεσε τις άλλες χώρες σε επικίνδυνο εφησυχασμό, καθυστερώντας τα μέτρα για εβδομάδες.
Στην πραγματικότητα, η Παγκόσμιος Οργανισμός  Υγείας αποθάρρυνε με εντυπωσιακό τρόπο την παγκόσμια αντίδραση.
Στις 10 Ιανουαρίου, με τη Wuhan να έχει πληγεί, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι «δεν προτείνει συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα για τους ταξιδιώτες από και προς την κινεζική πόλη», προσθέτοντας ότι «ο υγειονομικός έλεγχος κατά την είσοδο στην περιοχή προσφέρει μικρό όφελος».
Ακόμα και αφού ο πιο διάσημος πνευμονολόγος της Κίνας, Zhong Nanshan, επιβεβαίωσε τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στις 20 Ιανουαρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός συνέχισε να υπονομεύει τις αποτελεσματικές αντιδράσεις υποβαθμίζοντας τους κινδύνους της ασυμπτωματικής μετάδοσης και αποθαρρύνοντας τα εκτεταμένα τεστ.
Την ίδια ώρα η Κίνα συσσώρευε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό – μειώνοντας τις εξαγωγές κινεζικών μασκών PPE και άλλων ιατρικών εργαλείων ενώ πραγματοποιούσε εισαγωγές του υπόλοιπου εφοδιασμού.
Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2020, η χώρα εισήγαγε 56 εκατομμύρια αναπνευστήρες και μάσκες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Επίσης τάχθηκε κατά «της εφαρμογής οποιωνδήποτε ταξιδιωτικών ή εμπορικών περιορισμών στην Κίνα».
Και τελικά για να κατανοηθεί η κατάσταση με την πανδημία σε «πλήρη έκταση» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέμενε έως τις 11 Μαρτίου, προκειμένου να κηρύξει πανδημία.
Μήνες αργότερα, η Κίνα συνεχίζει να καλλιεργεί αμφιβολίες σχετικά με την προέλευση της πανδημίας και να αποκρύπτει δεδομένα, που δυνητικά θα μπορούσαν να είναι σωτήρια.
Τα στοιχεία, που αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό, αποδεικνύουν πως η Κίνα συμμετείχε σε μία επιχείρηση μοιραίας συγκάλυψης ενώ παράλληλα επέτρεπε σε δεκάδες χιλιάδες Κινέζους να ταξιδέψουν για τους εορτασμούς της κινεζικής πρωτοχρονιάς.
Αποτελεί πλέον σχεδόν πλανητική παραδοχή ότι η πολιτική κουλτούρα μυστικότητας της Κίνας συνέτεινε στο να μετατρέψει ένα τοπικό  ξέσπασμα ιού στη μεγαλύτερη παγκόσμια καταστροφή της εποχής μας.
Η κινεζική ηγεσία με το να μη σημάνει άμεσα συναγερμό, όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Wuhan, επέτρεψε στην Covid -19 να επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.


www.bankingnews.gr

σχετικά άρθρα