Weather Icon
Κίνα , Κύπρος , Τουρκία 13 Μαΐου 2020

Απάνθρωπη συμπεριφορά – H Τουρκία εμπόδισε αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό να φτάσει στην Κύπρο

Απάνθρωπη συμπεριφορά – H Τουρκία εμπόδισε αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό να φτάσει στην Κύπρο

Η προκλητικότητα της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια ακόμα και σε περιπτώσεις που κρίνονται θέματα τόσο σημαντικά όσο η υγεία.

Με πυρίμαχο ύφος, η Τουρκία εμπόδισε αεροσκάφος που μετέφερε από την Κίνα στην Κύπρο, ιατρικό εξοπλισμό, απαγορεύοντας στον πιλότο να περάσει από τον εναέριο χώρο της. Το αεροσκάφος μετέφερε 36 τόνους ιατρικού εξοπλισμού, όπως προστατευτικές στολές, καλύμματα παπουτσιών, χειρουργικές στολές μονής χρήσης και  μάσκες.

Ο υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, Γιάννης Καρούσος δήλωσε: «η Τουρκία δεν έδωσε άδεια στον πιλότο του αεροσκάφους να εισέλθει τον εναέριο της χώρο για να φτάσει στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να προβεί σε εκ νέου υπολογισμό της πορείας του επειδή δεν θα είχε αρκετά καύσιμα για να φτάσει στην Κύπρο. Ο πιλότος άλλαξε πορεία και κατευθύνεται σε αεροδρόμιο της Μόσχας στη Ρωσία, όπου θα προσγειωθεί για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί για το περιστατικό προκειμένου να προβεί στα απαραίτητα διαβήματα όπου χρειάζεται. Το αεροσκάφος με τον ιατρικό εξοπλισμό αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 8 απόψε».

Πηγή: breaknews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube