Weather Icon

Αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας για τις δηλώσεις Πάιατ σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας για τις δηλώσεις Πάιατ σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Την έντονη αντίδραση της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα προκάλεσε πρόσφατη συνέντευξη του Τζέφρι Πάιατ σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης. Σε ανάρτησή της, στην επίσημη σελίδα της στο facebook, η ρωσική πρεσβεία χαρακτήρισε ως «παράλογη επινόηση» του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα «ότι δήθεν είναι προς συμφέρον της Μόσχας η ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Ειδικότερα, η ρωσική πρεσβεία αναφέρει τα εξής: «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο γελοία και παράλογη επινόηση, όπως αυτή του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, ότι δήθεν η Ρωσία αντιτίθενται την Ευρωατλαντική κοινότητα, ότι δήθεν είναι προς συμφέρον της Μόσχας η ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

»Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία. Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί. Η Ρωσία ήταν και παραμένει ο πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια».

http://www.pontos-news.gr/article/209882/antidrasi-tis-rosikis-presveias-gia-tis-diloseis-paiat-shetika-me-tis-ellinotoyrkikes

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube